0.75 dl riivsaia
0.75 tl soola
0.5 tl valget pipart
2 sl hakitud värsket tilli
2 dl 35% rõõska koort
500 g valget kalafileed või kalahakkliha
nt nahata haugi või koha või ahvenat
2 muna
0.5 tl sidrunipipart
Paneerimiseks:1 dl peenestatud kuivik- ehk näkileiba
Serveerimiseks:ca 40 redist
Sega kausis riivsai ja maitseained. Lisa rõõsk koor ja lase paisuda.
Tükelda kalafileed ning peenesta köögikombainis või aja 2 korda läbi hakkmasina.
Eralda munavalged munakollastest. Lisa munakollased ja riivsaiasegu hakkmassile. Vahusta munavalged kõvaks vahuks, lisa hakkmassile.
Veereta märgade käte abil hakkmassist kalapallikesi, veereta neid näkileivapurus. Tõsta ahjuplaadile ja küpseta 200kraadises ahjus 15 minutit.
Kokteilisuupiste jaoks torka iga kokteilitiku otsa kalapallike ja redis. Pildi tegi Kaare.
Mõnusad õhukese krõbeda koorikuga. Tegin haugist. Pallide veeretamine on paras tüütus, tegin veidi suuremad ja küpsetasin 3 minutit kauem. Sidrunipipra asemel võiks vabalt sidrunist sortsu mahla sisse pigistada. Lapsed sõid hea isuga. Tegin juurde külma kastme hapukoorest, majoneesist ja marineeritud kurgist. Usun, et teeks neid veel teinekordki.
Mulle ka meeldisid. Peenestasin kõik ained koos köögikombainis ja muna lisasin korraga. Mul jäid veidi kauemaks ahju, pisut tuimad said, aga hapukoorekastmega ikkagi maitsvad.
Haugil ju nii palju luid sees -- kes neid nokkima hakkab ....
Retsepti ikka lugesid? Kui norm fileerida ja konbainist veel läbi, pole mingeid luid enam....
head on,kala eelistan lihale ja mereande kalale....;)
Paneeritud kalapallid
Paneeritud kalahakkpalle võib teha haugist, kohast, ahvenast või mõnest muust valge lihaga kalast.