Paneeritud kalapallid

Paneeritud kalahakkpalle võib teha haugist, kohast, ahvenast või mõnest muust valge lihaga kalast.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

0.75 dl riivsaia

0.75 tl soola

0.5 tl valget pipart

2 sl hakitud värsket tilli

2 dl 35% rõõska koort

500 g valget kalafileed või kalahakkliha

nt nahata haugi või koha või ahvenat

2 muna

0.5 tl sidrunipipart

Paneerimiseks:

1 dl peenestatud kuivik- ehk näkileiba

Serveerimiseks:

ca 40 redist

Valmistamine

Sega kausis riivsai ja maitseained. Lisa rõõsk koor ja lase paisuda.

Tükelda kalafileed ning peenesta köögikombainis või aja 2 korda läbi hakkmasina.

Eralda munavalged munakollastest. Lisa munakollased ja riivsaiasegu hakkmassile. Vahusta munavalged kõvaks vahuks, lisa hakkmassile.

Veereta märgade käte abil hakkmassist kalapallikesi, veereta neid näkileivapurus. Tõsta ahjuplaadile ja küpseta 200kraadises ahjus 15 minutit.

Kokteilisuupiste jaoks torka iga kokteilitiku otsa kalapallike ja redis. Pildi tegi Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Koopatibi
postitatud 09.02.2014 17:22

Mõnusad õhukese krõbeda koorikuga. Tegin haugist. Pallide veeretamine on paras tüütus, tegin veidi suuremad ja küpsetasin 3 minutit kauem. Sidrunipipra asemel võiks vabalt sidrunist sortsu mahla sisse pigistada. Lapsed sõid hea isuga. Tegin juurde külma kastme hapukoorest, majoneesist ja marineeritud kurgist. Usun, et teeks neid veel teinekordki.

Liisi
postitatud 14.08.2014 21:48

Mulle ka meeldisid. Peenestasin kõik ained koos köögikombainis ja muna lisasin korraga. Mul jäid veidi kauemaks ahju, pisut tuimad said, aga hapukoorekastmega ikkagi maitsvad.

Roland Jolle
postitatud 08.10.2015 18:46

Haugil ju nii palju luid sees -- kes neid nokkima hakkab ....

Teet Aavik
postitatud 09.10.2015 10:18

Retsepti ikka lugesid? Kui norm fileerida ja konbainist veel läbi, pole mingeid luid enam....

Bazilio
postitatud 05.05.2016 13:55

head on,kala eelistan lihale ja mereande kalale....;)