25 g värsket pärmi või pakike kuivpärmi
1 dl suhkrut
2 dl piima
100 g võid
6 dl nisujahu
1 tl riivitud sidrunikoort
50 g mandlilaaste
250 g pehmeid rosinaid
Täidis:25 g pehmet võid
150 g martsipani
Määrimiseks:1 muna
Valmista eelkergitusega pärmitainas: lahusta pärm käesoojas piimas. Lisa suhkur ja 2 dl jahu. Pane tainajuuretis sooja kohta, kuni see hakkab mullitama.
Sega juurde ülejäänud jahu, pehme või, riivitud sidrunikoor, mandlilaastud ja rosinad. Sõtku hoolega läbi, kata rätikuga ning lase uuesti soojas kerkida.
Rulli tainas ahjupanni suuruseks plaadiks ning tõsta ahjuplaadile. Määri tainale õhuke kiht võid.
Jaga mandlimass pooleks ning veereta mõlemad tükid tainaplaadi pikkusteks kangideks, rulli need veidi lamedamaks.
Pane üks mandlimassiriba tainaplaadi keskjoonele, keera tainaplaadi üks külg selle peale.
Pane teine mandlimassiriba esimese peale keeratud tainale ja keera tainaplaadi teine külg selle peale (kaks mandlimassiriba jäävad nüüd kohakuti, tainakihtide vahele).
Kata sai rätikuga ja lase soojas kerkida.
Klopi muna lahti ja määri sai sellega üle.
Küpseta 200kraadises ahjus alumisel restil pool tundi.
Retsept on ajakirjast Kodu & Aed (detsember 2004), pildi tegi IIRIS.
Jõulusai
Rikkalikult rosinate ja martsipaniga maitsestatud pärmitainasai.