500 g tursafileed või muud valget kalafileed
1 sl võid
2 sl nisujahu
2 dl kalapuljongit
2 dl 10% rõõska koort
0.5 sidrunit
1 suur apelsin
peotäis hakitud värsket peterselli
soola ja musta pipart
Serveerimiseks:keedetud kartuleid või bulgur-nisu (fotol)
Kuumuta potis või, lisa jahu ja prae läbi. Ära pruunista!
Lisa kalapuljong ja rõõsk koor, sega hoolega (või siis vesi ja kalapuljongikontsentraat). Keeda kastet 3-4 minutit. Lisa sidruni- ja apelsinimahl ning kuumuta kaste uuesti keemiseni. Maitsesta soola ja pipraga.
Lõika tursafilee tükkideks ning lisa potti. Kata pott kaanega ning hauta kalatükke nõrgal kuumusel umbes 5 minutit.
Koori ja peenesta küüslauk ja puista koos hakitud peterselli ning riivitud apelsinikoorega potti.
Serveeri keedetud kartulite ning aedviljadega.
Retsept ilmus ka ajakirja Kodu & Aed 2013. a. aprillinumbris, pildi tegi Juta Kübarsepp.
Tegime täna selle retsepti järgi kala, maitses päris hea.
Ma tegin seda vahepeal nii tihti, sest see oli üks esimesi kalaretsepte, mille järgi oma kaksikutele kala valmistasin ja neile nii väga meeldis. Endale muidugi ka. Peakski järgmise nädala menüüsse uuesti sisse planeerima selle, sest väga ammu pole söönud.
Täitsa maitsev tuli. Voibolla panin liiga palju sidrunimahla,veidi hapukas sai, aga midagi sarnast teen kindlasti veel...
Tursk kreemjas apelsini-sidrunikastmes
Mahedamaitseline kalaroog peaks ka lastele hästi maitsema.