3-4 tavalist või veriapelsini
1 väike punane sibul
15-20 musta oliivi
3 sl külmpressitud oliiviõli
veidi kuivatatud tüümiani soovi korral
veidi kuivatatud punet soovi korral
värsket hakitud münti
jahvatatud sumahhi soovi korral
Koori apelsinid nii, et ka sisemine valge kooreosa oleks eemaldatud. Lõika kooritud apelsinid õhukesteks viiludeks. Koori sibul ja lõika õhukesteks viiludeks.
Laota sibula- ja apelsiniviilud suurele vaagnale. Nirista peale oliiviõli ning puista üle oliivide ja hakitud värske mündiga.
Soovi korral puista peale ka veidike kuivatatud punet ja/või tüümiani ning valmis salatile veidi sumahhi.
Retsept on pärit Rootsi ajakirjast "Hjemmets Journal" (Apelsinsallad med oliver)
Apelsini-oliivisalat
Türgis üsna levinud salat apelsini, oliivide ja sibulaga.