Apelsini-oliivisalat

Türgis üsna levinud salat apelsini, oliivide ja sibulaga.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

3-4 tavalist või veriapelsini

1 väike punane sibul

15-20 musta oliivi

3 sl külmpressitud oliiviõli

veidi kuivatatud tüümiani soovi korral

veidi kuivatatud punet soovi korral

värsket hakitud münti

jahvatatud sumahhi soovi korral

Valmistamine

Koori apelsinid nii, et ka sisemine valge kooreosa oleks eemaldatud. Lõika kooritud apelsinid õhukesteks viiludeks. Koori sibul ja lõika õhukesteks viiludeks.

Laota sibula- ja apelsiniviilud suurele vaagnale. Nirista peale oliiviõli ning puista üle oliivide ja hakitud värske mündiga. 

Soovi korral puista peale ka veidike kuivatatud punet ja/või tüümiani ning valmis salatile veidi sumahhi. 

Loe veel:

Retsept on pärit Rootsi ajakirjast "Hjemmets Journal" (Apelsinsallad med oliver)

LISA KOMMENTAAR