150 g riivitud Cheddari juustu
1 kuhjaga sl teralist sinepit
3 sl piima
Soovi korral:150 g kirsstomateid
Lõika kanafileed horisontaalselt pooleks, nii et saad 8 õhukest kanalihalõiku. Laota ühekordse kihina teineteise kõrvale suurde kergelt õlitatud ahjuvormi.
Sega riivjuust sinepi ja piimaga ning jaota segu kanatükkidele. Soovi korral lisa vormi ka kirsstomatid. Küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit, kuni kanatükid on kuldsed.
Serveeri keedetud spargelkapsa ja varajaste kartulite või krõbeda leivaga.
Retsept on mugandatud BBC ajakirjast easycook (Autumn 2004, Chicken rarebits). Pildid tegid Juta Kübarsepp ja Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Väga lihtne, kiire ja igati maitsev roog. Kanafileede asemel kasutasin kalkunifileelõike - need on odavamad ja täpselt paraja paksusega. Segasin teralise Dijoni sinepi riivitud eesti juustuga (piima unustasin:) ja puistasin kalkunilõikudele. Ahju ja veerand tunni pärast välja. Järgmisel korral paneks ehk tsipa vähem sinepit ja lisaks nt prantsuse vms ürdisegu. Igatahes tasub proovimist. Sinepise roa kõrvale sobib joogiks eriti hästi õlu..
Oi jah, on küll üks mõnus (ja kiire) toit :) Ma tegin Eesti juustu ja Felixi Inglise sinepiga, väga hea tuli.
Panin samuti eesti juustu ja väga maitsev mahlane kanaroog. Küpsetus aeg pikenes kuna kasutasin paksemaid fileesid.
See roog oli tõeline üllatus: vähe komponente, kiiresti valmiv ja mahlane ning maitsev. Brokkoli sobis kürvale ideaalselt.
Väga mõnus ja hõlbus teha! Lisasin ka veidi sinihallitusjuustu ja piima asemel kasutasin kohvikoort. Tomatid tasub kindlasti koos kanaga ahju pista, sest need küpsevad väga mõnusaks. Serveerisin koos nami-namist leitud päikesekuivatatud tomati orsotoga. Mees kiitis: parem kui restoranis, kus viimati käisime. Kusjuures - päris heas restoanis :)
Me tegime seda paar nädalat tagasi Lapimaal suusapuhkusel, hea lihtne ja väga maitsev. Järgmisel korral kasutad vedelikuks õlut - mulle lihtsalt seostub Welsh Rarebit alati õllega :) Kindlasti teen veel!
Ei jätnud erilist muljet see roog, kana jäi kuiv ja sinepit võiks rohkem lisada. Juustusegusse lisasin veidi provence ürdisegu. Ilmselt rohkem ei tee.
Meie pere ammune lemmik. Sain targemaks, et see on edasiarendus Welsh Rarebit-nimelisest roast. No põnev! Igatahes oleks mu poja nõus piima-juustu-sinepisegu juba enne ahju panekut nahka pistma ning seda hüva rooga söövad mõmisedes meie pere kõik liikmed, alates aastasest titast kuni vanaemani. Super argiõhtuks! Ja viiene lööb rõõmuga kaasa ka valmistamisel. Serveerime harilikult keedukartuli ja brokoliga, eile lisasime ka laste lemmikud - oad. Peaks nüüd ka seda originaalset rooga proovima...
Suht OK toit, aga minumeelest 200 kraadi juures ei lähe küll miski kuldseks, pigem keeb vedelik välja.
Mõnus roog. Lisasin segusse ka vedelat mett, sobib suurepäraselt!
Uus lemmik meie peres. Väga lihtne valmistada ja nii maitsev :)
Minu lemmik. Tegin parmasani ja västerbotteniga - mämm!
Tegin teist korda. Kanafileed maitsestasin eelnevalt soola ja pipraga. Piima asendasin sulatatud juustuga. Kiire ja lihtne retsept, aga minu jaoks siiski liiga igav.
Maitsev, lihtne ja kiire teha. Lisasin kanale natukene soola, kuid poleks vaja olnud. Kasutasin tavalist riivjuustu ja Felixi Inglise sinepit.
Sinepi-juustukana
Kuulsast Welsh Rarebit-nimelisest roast inspireeritud imelihtne kanaliharoog.
Vahendid toidu valmistamiseks ning ilusaks serveerimiseks leiate kauplusest Apelsin.