Koostisosad

120 g õhukesi piparkooke

400 g maitsestamata toorjuustu

1 dl suhkrut

1 sl vanillisuhkrut

4 dl 35% rõõska koort

1 dl iiriseid või muid toffee-tüüpi komme

100 g šokolaadi

1 tl kakaopulbrit

1 sl kohvi

Valmistamine

Vooderda piklik koogivorm toidukilega. Aseta vormi põhjale kaunistuseks kolm tervet piparkooki.

Klopi kausis toorjuust, suhkur ja vanillsuhkur, lisa vahustatud rõõsk koor. Jaota saadud vaht kolme kausi vahel.

(Kõik kolm vahtu maitsestatakse erineval moel).

Esimese tordikihi jaoks lisa vahule kohvi ja kakaopulber.

Teise kihi jaoks sulata šokolaad.r Jahuta ning sega vahu hulka.

Kolmanda kihi jaoks sega kreemi hulka peenelt hakitud iirised.

Kalla vormi kõigepealt kohvivaht, siis kata piparkookidega. Kalla vormi šokolaadivaht, kata piparkookidega. Viimasena kalla vormi iirisevaht.
Kata vorm fooliumiga ning pane vähemalt neljaks tunniks sügavkülma.
Enne serveerimist kummuta jäätisetort vaagnale ning eemalda toidukile.
Lase 5-10 minutit pehmeneda, siis lõika viiludeks.

Retsept on soome ajakirjast Ruokamaailma (10/2003, Jäädytetty mokka-toffeekakku). Pildi tegi KOKKAMAS95.

LISA KOMMENTAAR

jaaa
postitatud 12.02.2006 10:38

Parim!

Liisi
postitatud 21.12.2007 13:41

Super hea! Kõik külalised kiitsid

Kajakas
postitatud 26.12.2009 21:36

Meeldis meie perele väga. Serveerisin seda risalamande kirsikastmega, sobis väga hästi. Lisasin kastmesse pisut kardemoni ka. Emale meeldis nii palju, et tegi seda oma sõbrannade üritusele ka. Siis me olime juba nats nupukamad ja lahendasime iiriste hakkimise (mis oli selle retsepti vastikuim koht) teisiti – panime kooritud iirised sügavkülma ja siis purustasime köögikombainiga. Üldiselt ma mõtlesin, et iiriste asemel võiks kasutada ja purustatud marianne-komme või aftereight-šokse. Ja mu meelest peaks see tort enne serveerimist vähemalt tunni olema väljas ja sulama.

Pille
postitatud 26.06.2016 19:56

Kajaka saadetud foto:

L
postitatud 07.10.2010 01:31

väga maitsev! ainuke asi, et järgmine kord kui teen, teen 3 kihi asemel 2 - šokolaadi ja iirise kihid. kohvikiht oli söödav, aga teised olid nii palju paremad. ja kuna praegusel ajal piparkooke poes ei ole, panin õhukesi vahvleid. nendest oli raske lusikaga läbi saada, järgmine kord panen mingeid pehmemaid küpsiseid. aga väga hea, soovitan väga!

Tiramiiiisu
postitatud 16.07.2014 22:29

Väga hea kook, mõnus tekstuur, üsna magus. Parim oli karamellikiht.