Rummi-rosinakompvekid

Mõnusad "trühvlikommid", mida võib serveerida siiski vaid täiskasvanuile.

Kogus
u 35 tk
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

1.25 dl seemneteta rosinaid

4 sl tumedat rummi (60 ml)

350 g tumedat šokolaadi (70 %)

1.25 dl 35% rõõska koort

1.8 dl tuhksuhkrut

Veeretamiseks:

4 sl kakaopulbrit

Valmistamine

Pane rosinad kaussi, vala peale rumm ning lase 1-2 tundi maitsestuda.
Haki šokolaad tükkideks, pane klaasikauss ning sulata kas vesivanni kohal või mikroahjus.
Sega sulatatud šokolaad ühtlaseks, siis sega juurde rõõsk koor, rummised rosinad (koos rummiga!). Sõelu juurde tuhksuhkur ning sega ühtlaseks.
Kata trühvlisegu toidukilega ning pane tunniks ajaks külmkappi tahenema.
Pane kakaopulber kausi või taldriku sisse.
Võta trühvlisegust teelusika abil väikeseid portsjone, veereta need veidi ümaramaks ja veereta seejärel korralikult kakaos.
Kui kõik kompvekid on valmis, siis pane need umbes 2 tunniks külmkappi tahenema.

NB! Komme saab edukalt sügavkülmutada!

Retsept on mugandatud Scrumptious South Africa toidublogist (Rum and Raisin Chocolate Truffles). Pildi tegi SUSSI.

LISA KOMMENTAAR

Sussi
postitatud 03.01.2014 23:14

Algul tundus, et rummimaitset pole eriti tunda, aga tegelikult oli küll. Mõnusalt šokolaadised, aga rosinaid paneks natuke rohkem :) Maiustati ja kiideti.