Maasika tiramisu tort

Kuulsast Itaalia desserdist inspireeritud suvine maasikatort.

Kogus
kaheteistkümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Tordipõhi:

4 tk muna

1.5 dl suhkrut

1 dl nisujahu

0.5 dl kartulitärklist

1 tl küpsetuspulbrit

Niisutamiseks:

0.5 dl apelsinimahla

0.5 dl kanget kohvi

0.5 dl konjakit

Täidis:

2 tk muna

1 dl suhkrut

2 dl 35% rõõska koort

200 g maitsestamata toorjuustu

2 tl riivitud apelsini koort

Kaunistuseks:

kakaopulbrit

1 l värskeid maasikaid

Valmistamine

Klopi munad suhkruga vahule. Sega nisujahu, kartulitärklis ja küpstuspulber omavahel ning sõelu munavahu hulka. Määri tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta 225kraadise ahju keskosas 6-8 minutit.
Kummuta tordipõhi suhkruga ülepuistatud küpsetuspaberile ning lase jahtuda.
Täidise jaoks klopi munad suhkruga vahule, vahusta rõõsk koor. Maitsesta toorjuust riivitud apelsinikoorega ning sega vahukoore hulka. Viimasena lisa ettevaatlikult munavaht.
Lõika jahtunud tordipõhi kaheks. Tõsta üks tordipõhi tordialusele ning niisuta apelsinimahla-kohvi-konjakiseguga. Määri peale pool täidisest.
Tõsta peale teine tordipõhi, niisuta ning kata ülejäänud täidisega.
Lase maasikatordil paar tundi jahedas maitsestuda.
Puista peale veidi kakaopulbrit ning kaunista värskete maasikatega.

Retsept pärit Soome ajakirjast Pirkka-lehti (6–7/2003, Mansikkatiramisu). Pildi tegi VIKE.

LISA KOMMENTAAR