Martsipanimunad

Kogus
25 tk
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

300 g martsipani

soovi korral toiduvärvi

tuhksuhkrut

50 g tumedat šokolaadi

Valmistamine

Kui soovid valmistada värvilisi jõulumune, jaga martsipanimass osadeks ja sõtku tükkidesse paar tilka erinevat toiduvärvi. Tegelikult on sama isuäratavad ka naturaalse tooniga maiustused. Rulli tuhksuhkruga ülepuistatud laual martsipan 50 cm pikkuseks rulliks ja lõika 2 cm tükkideks. Veereta tükid pallikesteks ja aseta küpsetuspaberile kuivama.

Sulata šokolaad veevannis ja kasta martsipanikuulid poolenisti šokolaadi sisse, torgates kuulid hambatiku otsa. Pane kuulid paberile kuivama.

Kui šokolaad on tahenenud, pakenda kuulid kenasse klaaspurki ja peida kindlasse kohta jõulusid ootama.

Retsept ilmus ajalehes Postimees (12.12.1998, Triinu Laanemäe,'Maius seadusega lubatud'). Pildi tegi REBANE.

LISA KOMMENTAAR

Rebane
postitatud 30.05.2013 10:04

Algne variant jäi kahvatu, nii et kui esimesed kommid olid ära degusteeritud ja šokolaadi oli veel küllaga, kastsin ülejäänud martsipanimunad üleni glasuuri ja kaunistasin apelsinikooreribadega.