Söö iseseisva toiduna, lisandiks praetud kartulid, sai või sepik.
500 g värsket spinatit või spinat-ruutlehikut
2 sl võid
2 sl nisujahu
2 dl piima
soola
suhkrut
2 kõvakskeedetud muna
Pese spinatilehed, nõruta ja haki peeneks.
Sulata potis rasvaine, lisa jahu ja kuumuta helekollaseks. Lisa hakitud spinat ja piim ning kuumuta 8-10 minutit. Maitsesta soola ja suhkruga.
Lõika keedetud munad viiludeks või sektoriteks ja pane vaagnale või kaussi pandud spinatipudrule. Retsept on pärit Salme Masso raamatust "Lihtsaid toite" (1988), aga täiendasime retsepti spinat-ruutlehikuga. Pildi tegi kasutaja IIRIS.
Praevõile lisasin küüslauku, spinatile porgandilaaste ja piima asendasin 10% kohvikoorega. Maitses ülihästi!
Spinatipuder
Söö iseseisva toiduna, lisandiks praetud kartulid, sai või sepik.