Kilupasteet 'Pühademunad'

Lihtne suupiste võist, kartulist, munadest ja vürtsikiludest.

Kogus
32-36 tk
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

150 g vürtsikilufileesid

50 g võid

4 keedetud kartulit

2 sl hapukoort

sinepit

jahvatatud musta pipart

Kaunistuseks:

2 keedetud muna

Valmistamine

Hõõru või pehmeks. Peenesta kartul kahvliga. Puhasta kilud ja peenesta, lisa kartulid. Lisa hapukoor, sinep ja pipart ning sega läbi. Soovi korral lisa veidi kilusoolvett ning lisa kõik kilu-kartulisegule.

Pane saadud kilupasteet pooleks tunniks külmkappi.

Haki keedetud munavalged ja -kollased eraldi.

Vormi jahtunud kilupasteedist pallid, osa veereta munavalges, osa munakollases. Serveeri klaasvaagnal koos maitserohelisega.

Retsept on pärit 1932. a. ilmunud "Keedu- ja majapidamisraamatust", pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Ssille
postitatud 23.02.2010 11:49

Väga hästi sobiks kui pallike oleks asetatud väiksele ümmargusele leivaviilule.

Hexy
postitatud 31.03.2013 13:49

Minul ei olnud kannatust pallikesi vormida, määrisin leivale ja puistasin kaunistuseks muna peale. Väga maitsev oli, isegi minu 5aastane sõi mitu võileiba.

Kaare
postitatud 22.02.2017 11:44

Leivaga süües väga maitsev! Kui tahta väga korralikult munakollase ja munavalgega pallikesi katta, siis kulub kaunistamiseks rohkem mune.

Ruth Ruutu
postitatud 26.02.2017 15:46

Täitsa ahvatlevad.