300 g suhkruga kondenspiima
300 g kookoshelbeid (nt Germund)
150 g pehmet toasooja võid
Katmiseks:300 g tumedat või piimašokolaadi
Sega toasoe või ja kookoshelbed korralikult läbi. Lisa kondenspiim ja klopi miksriga 2-3 minutit, kuni segu on ühtlane.
Vormi kookostäidis umbes 2 cm kõrguseks plaadiks. Keera küpsetuspaberisse ja pane vähemalt 3 tunniks külmkappi tahenema. Seejärel lõika 2x2 cm juppideks ja pane uuesti tunniks ajaks külmkappi.
Kasta kookosekuubikud sulatatud (tempereeritud) šokolaadi sisse, kaunista vastavalt soovile ja lase uuesti külmkapis taheneda (kui kasutasid tempereeritud šokolaadi, siis võid jahedas ruumis serveerimiseni hoida; tavalise sulatatud šokolaadiga kaetud kommid tuleks kindlasti külmkappi või lausa sügavkülma panna).
Mugandatud Prantsuse toidublogist "Emilie & Léa's Secrets" (DIY Bounty barres).
Kuna me esimesel korral šokolaadi ei tempereerinud, siis hoidsin neid sügavkülmas. Täitsa mõnusad olid nii :)
Mismoodi see tempereerimine käib ja mis see on üldse? Ja miks on retseptis toodud välja mingit konkreetsed tooted? Jaani kondenspiim on minu meelest üks halvimaid saadaolevatest. Kuidagi jahune ja lehma maitsega.
See kondenspiim ei kõlba jah üldse, kohutav maitse aga retsept tundub lahe, proovin kindlasti!
Kai ja Dzein, mulle Jaani kondesnpiim meeldib küll, kasutan ainult seda juba pool aastat. Esiteks on see ainus kodumaine kondesnpiim, teiseks on pakend mugav kasutada ja kolmandaks toetavad nad Nami-Namit. Meiraga sama lugu - Nami-Nami koostööpartner - ja ma EI soovitaks neid tooteid, kui ma ise neid ei kasutaks siinsete retseptide testimiseks. Šokolaadi tempereerimise kohta lisan kohe ühe lõigukese.
Kodumaine võib ta olla, aga maitse on ka vastikult maavillane. Ma olin kohe täitsa pettunud kui seda esimest ja viimast korda ostsin. Pakend on tõepoolest nutikas, kahju, et sisu on jama. Läti omadega ei anna võrreldagi.
Kai, maitse üle muidugi ei vaielda, aga ma tõesti olen ainult seda viimaste kuude jooksul kasutanud ja olen igati rahul olnud. Loomulikult ei keela keegi Sul Läti omi kasutada, vaba maa ju :) Need konkreetsed tootesoovitused on soovituslikud, mitte kohustuslikud.
Täiesti kodumaise kondenspiima saab edukalt ka ise keeta.
Thank you for sharing our recipe of home made bounty bar.
Meie uus lemmik, väga meeldis, täpselt nagu päris-Bounty või ehk paremgi :P Kasutasin seda sinise sildiga metallpurgis kondenspiima. Katmiseks aga kulus šokolaadi küll rohkem - 500 g.
Soovitan soojalt kõigile neile, kes armastavad Bounty-t või üleüldse kookose asju. Eile tegin ja täna hommikusöögiks sõin kohvi kõrvale. Imehead!!!
Tegin nädalavahetusel Bountysid - maitseb pea nagu poeoma, ainult veel paremini! :) Kuna täidis on päris magus, soovitan teha kuubikud, mitte batoonid, ning katta tumeda šokolaadiga.
<p>Väga head! Kuna kondenspiimapakk oli 250 grammine, tegin 250 g kookoshelvestest. 300 g šokolaadist piisas katmiseks ilusasti, jäi isegi natuke üle.</p> <p>Tõstsin tempereeritud šokolaadi uuesti vesivannile ja potiga laua peale. See hoidis šokolaadi soojana ja oli hea kasta. Viskasin kookoseruudu šokolaadi sisse, tõstsin kahvliga välja ja raputasin liigse šokolaadi maha.</p>
väga maitsvad tulid, aga mul tuli shokolaadi puudu - kui teha tempereeritud shokolaadiga, siis see on paksem ja jääb ka tugevam kiht kommi ümber. ma ei raputanud seda meelega vähemaks, sest mulle just meeldib ka, kui shokolaadikiht on selline mõnusalt paks ja naksub kui hammustada :)
DIY Bounty ehk šokolaadi-kookosekommid
DIY ehk do-it-yourself ehk kodused "Bounty" kookosebatoonid. Kui soovid, et saaksid maiustusi korralikult ka toatemperatuuril serveerida, siis kasuta glasuurimiseks kindlasi tempereeritud šokolaadi.
Mõistliku hinnaga seemneid, pähkleid ja kuivatatud puuvilju leiate Germundi tootevalikust.