500 g küpseid tomateid
2 sibulat
0.5 tl paprikapulbrit
soola ja musta pipart
1 dl värsket hakitud münti
2 sl värsket hakitud peterselli
noaotsatäis kuivatatud punet
1 sl oliiviõli
150 g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
Frittimiseks:Pese ja kuivata tomatid, lõika suurteks tükkideks ja pane suurde kaussi. Suru ja pressi kätega, kuni saad ühtlase massi.
Lisa ülejäänud ained - hakitud sibul, paprikapulber, sool, pipar, hakitud maitseroheline ja oliiviõli. Sega läbi, siis lisa vähehaaval küpsetuspulbriga segatud jahu, kuni saad paksu, aga niiske kotletisegu.
Kuumuta suurel pannil umbes 2-3 cm õli. Lisa kuuma õli sisse supilusikaga tomatisegu ning prae, kuni tomatikotletid on helepruunid.
Serveeri kohe.
NB! Retsept ilmus ka raamatus "Nami-Nami. Maailma maitsed 1" (Varrak, 2013), foto tegi Juta Kübarsepp.
Mina lisasin retseptile ühe muna, kotletid püsisid nii paremini koos. Maitsesid hästi.
Mul kotlettide koospüsimisega raskusi ei olnud. Paprika asemel võtsin tšilli pipart, oli hea.
kiidan ja soovitan! :))
Püsisid kenasti koos.Väga huvitavad kotletid ja maitsvad.
Sain just hiljuti tomatikotlette Santorinil proovida.Mulle väga maitsesid ja olen õnnelik,et siit nende retsepti leidsin.Kindlasti proovin neid nüüd ise ka teha.
Santorini tomatikotletid (tomatokeftedes)
Tomatid saabusid Kreekasse umbes kakssada aastat tagasi ja muutusid ülipopulaarseks alles peale 2. maailmasõda. Nüüd on Kreeka kööki tomatiteta raske ette kujutada. Eriti kuulsad on Santorini saarel kasvatatavad kirsstomatid. Nende väikeste tomatite maitse on eriti intensiivne vulkaanilise pinnase tõttu, millel neid kasvatatakse. Samuti valitseb Santorinil eriti kuiv kliima, tomatid saavad oma niiskuse vaid öise ja varahommikuse kaste näol.