Santorini tomatikotletid (tomatokeftedes)

Tomatid saabusid Kreekasse umbes kakssada aastat tagasi ja muutusid ülipopulaarseks alles peale 2. maailmasõda. Nüüd on Kreeka kööki tomatiteta raske ette kujutada. Eriti kuulsad on Santorini saarel kasvatatavad kirsstomatid. Nende väikeste tomatite maitse on eriti intensiivne vulkaanilise pinnase tõttu, millel neid kasvatatakse. Samuti valitseb Santorinil eriti kuiv kliima, tomatid saavad oma niiskuse vaid öise ja varahommikuse kaste näol. 

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

500 g küpseid tomateid

2 sibulat

0.5 tl paprikapulbrit

soola ja musta pipart

1 dl värsket hakitud münti

2 sl värsket hakitud peterselli

noaotsatäis kuivatatud punet

1 sl oliiviõli

150 g nisujahu

1 tl küpsetuspulbrit

Frittimiseks:

õli

Valmistamine

Pese ja kuivata tomatid, lõika suurteks tükkideks ja pane suurde kaussi. Suru ja pressi kätega, kuni saad ühtlase massi. 

Lisa ülejäänud ained - hakitud sibul, paprikapulber, sool, pipar, hakitud maitseroheline ja oliiviõli. Sega läbi, siis lisa vähehaaval küpsetuspulbriga segatud jahu, kuni saad paksu, aga niiske kotletisegu.

Kuumuta suurel pannil umbes 2-3 cm õli. Lisa kuuma õli sisse supilusikaga tomatisegu ning prae, kuni tomatikotletid on helepruunid.

Serveeri kohe.

NB! Retsept ilmus ka raamatus "Nami-Nami. Maailma maitsed 1" (Varrak, 2013), foto tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Kadri
postitatud 31.08.2008 15:49

Mina lisasin retseptile ühe muna, kotletid püsisid nii paremini koos. Maitsesid hästi.

Proua Simpson
postitatud 08.09.2008 20:36

Mul kotlettide koospüsimisega raskusi ei olnud. Paprika asemel võtsin tšilli pipart, oli hea.

Rita VIndi
postitatud 14.10.2010 10:48

kiidan ja soovitan! :))

zoozi
postitatud 31.10.2010 03:42

Püsisid kenasti koos.Väga huvitavad kotletid ja maitsvad.

Riina
postitatud 24.07.2016 16:01

Sain just hiljuti tomatikotlette Santorinil proovida.Mulle väga maitsesid ja olen õnnelik,et siit nende retsepti leidsin.Kindlasti proovin neid nüüd ise ka teha.