Kalla seesamiseemned ahjupannile ja rösti 180kraadises ahjus umbes 12 minutit, kuni seemned on kaunilt kuldsed. Sega seemneid röstimise ajal kord-kaks. (Alternatiivina rösti seesamiseemned kuival kuumal ahjupannil). Jahuta ja peenesta köögikombainis soolaga jämedaks pulbriks.
Pane vutimunad potti ning kalla peale niipalju külma vett, et munad oleksid 2,5 cm vee all. Kuumuta keemiseni ning tõsta pott kohe tulelt. Kata pott kaanega ning lase vutimunadel 7 minutit järelhaududa.
Nõruta munad, kasta külma vette, et nad edasi ei küpseks. Koori munad ja serveeri seesamisoolaga.
Nipid ja soovitused:
Seesamisoola võid kuni 2 nädalat varem valmis teha ja kaetult toasoojas säilitada.
Idee on Epicurious.com lehelt. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
Vutimunad seesamisoolaga
Keedetud vutimune serveeritakse jahvatatud röstitud seesamiseemnetega maitsestatud soolaga.