Kaerahelbekook

Jälgi hoolega küpsetamisaega ja -temperatuuri, sest üleküpsetamisel muutub kook kõvaks ja kuivaks.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
20 minutit + 15 minutit ahjus
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

4 tk muna

4 dl suhkrut

2 dl õli

8 dl kiir- kaerahelbeid

4 sl nisujahu

0.5 tl küpsetuspulbrit

3-5 sl kakaopulbrit

Valmistamine

Klopi munad suhkruga vahule. Lisa õli, kaerahelbed, küpsetuspulbriga segatud jahu ja kakaopulber. Sega tainas ühtlaseks ning kalla võitatud ahjuvormi või väiksele ahjuplaadile. Silu pealt ühtlaseks.
Küpseta 200kraadises ahjus 15 minutit.
Lõika kook veel soojalt tükkideks.

Pereköögi retsept (jaanuar 2004)

LISA KOMMENTAAR

adonay
postitatud 03.05.2005 11:38

no see kook on ikka roppmagus. soovitan suhkrut poole vähem panna, äärmisel juhul 3dl.

relu
postitatud 09.02.2010 19:18

väga ülilihtne kook:) aga... kas 15 minutist tõesti piisab? jäi ta mul seest nö vedel! ääred olid kenasti krõbedad, aga seest nagu tainas enne... maitse oli päris mõnus, shokolaadisõpradele peaks sobima väga hästi ;) aga panin 2,5 dl suhkrut ja siiski vast liiga magus (kakao muidugi oli ka magus)