5 dl verd
2 dl vett, piima või puljongit
10-12 dl odrajahu või rukkijahu (või nende segu)
1 sibul
200-250 g seapekki
soola ja musta pipart
praadimiseks rasva
Lõika pekk väikesteks kuubikuteks ja pruunista kergelt pannil. Lisa peeneks lõigatud sibul.
Kurna veri läbi sõela, lisa puljongit, vett või piima ja sega juurde praetud pekikuubikud ja sibulad, pipart või vorstirohtu, soola ja rukki- või odrajahu.
Sõtku tainas valmis, vormi märgade kätega kartulisuurused käkid ja keeda neid kergelt soolases vees 15-20 minutit.
Tõsta käkid keeduleemest välja, lõika 1-1,5 cm paksusteks lõikudeks ja prae pannil rasvas mõlemalt poolt pruuniks.
Lauale anna kuumalt praadimisrasvaga või hapukoorekastmega ülevalatult.
Samast tainast võib valmistada ka väiksemaid verikäkke. Sel korral vormida käkid supilusikaga, keeta neid 10-15 minutit ja anda lauale kuumalt hapukoorekastmega või sulavõiga. Kõrvale paku pohla-, peedi- või kõrvitsasalatit.
Retsepti jagas ja pildi tegi ILSU.
Verikäkid
Üks klassikalisi Eesti rahvusroogi :)