Pohlamuffinid

Neid muffineid võib teha nii pohlade kui jõhvikatega - oluline on see, et marjad oleksid mõnusalt hapukad.

Kogus
12 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

150 g nisujahu (u 2,5 dl)

2 dl fariinsuhkrut

1 tl küpsetuspulbrit

2 muna

1.5 dl hapukoort

50 g sulatatud võid

1-2 dl pohli või jõhvikaid

Valmistamine

Sega jahu, suhkur ja küpsetuspulber omavahel. Sega teises kausis munad, hapukoor ja sulavõi ühtlaseks, siis lisa kuivainetele ja sega kergelt läbi. Viimasena lisa marjad (kui kasutad külmutatud marju, siis lisa need külmutatult).

Jaota tainas pabervormidega voorderdatud muffinivormidesse.

Küpseta 225-kraadises ahjus umbes 15 minutit, kuni muffinid on kenasti kerkinud ja pealt kuldsed.

Loe veel:

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

Aniitram
postitatud 23.01.2009 13:43

Muffinid jäid mõnusalt õhulised minu jaoks ja maisesid väga hästi! (kasutasin pohlade asemel küll jõhvikaid)

Erka
postitatud 23.09.2012 20:46

Nii head! Fariinsuhkur andis mõnusa karamellise meki, mis pohladega ülihästi sobis. Teeksin neid jälle!

Hexy
postitatud 29.05.2013 10:49

Osa nisujahust asendasin odrajahuga, maitse sarnanes natuke meekoogile :)

Sussi
postitatud 18.08.2013 17:49

Väga head!

Kaare
postitatud 28.09.2017 09:05

Soojalt mõnusalt karamellimaitselised. Läksid nii hästi kaubaks, et pidin kohe teise portsu otsa küpsetama :)