Juustukõrsikud ehk grissini

Serveeri tervitusjoogi või salati kõrvale.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

200 g Hovi küüslauguga toorjuustu

1 dl toasooja vett

25 g pärmi

1 tl soola

6 dl nisujahu

0.5 dl vedelat Voimariini margariini

Määrimiseks:

vedelat Voimariini margariini

Valmistamine

Sega kogujuust veega ning lisa toasoojale segule pärm ja sool. Sõtku juurde jahu ning lõpupoole margariin. Kata köögirätikuga ning lase kerkida.

Sõtku tainas uuesti hoolega läbi ning jaota neljaks. Vormi igast osast 10 umbes 30 cm pikkust õhukest toru. Tõsta ahjuplaadile ning lase kerkida.

Määri margariiniga ning küpseta 200-kraadises ahjus umbes 10 minutit, kuni kõrsikud on helepruunid.

Soome Valio retsept, pildi tegi Annuzhka. 

LISA KOMMENTAAR

Erks
postitatud 16.06.2007 18:41

Tõeliselt mõnusad näksid. Meeldivad ühtviisi nii suurtele kui ka väikestele. Kui Hovi toorjuustu pole, siis ajab Creme Bonjour ka asja ära, kuid tingimata sibula- ja küüslaugumaitseline.

Erks
postitatud 10.02.2013 15:23

Ka aastate mööduses võin kinnitada, et need on väga head kõrsikud. Olen katsetanud ka teisi retsepte, kuid ikka ja jälle selle juurde tagasi pöördunud.