150 g nisujahu või speltapüüli
2 tl küpsetuspulbrit
75 g suhkrut
50 ml mahedamaitselist õli
150 ml vett või kaerapiima või mandlipiima
1 tl õunaäädikat või valge veini äädikat
Peale:500 g puhastatud ja viilutatud õunu
2 sl suhkrut
0,5 tl jahvatatud kaneeli
Kuumuta ahi 180 C. Määri koogivorm õliga.
Sega ühes kausis jahu küpsetuspulbriga. Teises kausis vispelda suhkur ja õli omavahel, siis vispelda juurde vesi või taimne piim ja äädikas. Sega märjad ained jahusegu hulka. Kalla tainas vormi.
Aseta tainale õunaviilud, puista peale suhkur ja kaneel.
Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 40 minutit või kuni kook on pealt kuldpruun ja tainas läbi küpsenud.
Retsept on väikeste mugandustega Sandra Vungi blogist.
Kooki olen teinud kohe mitmeid kordi ja koguseid suurendades. Esimene kord tegin piimaga 2,5% - oli hea. Teine kord tegin aga juba hapupiimaga ja see variant oli veel parem. Meie pere lemmik! Julgen ka teistele soovitada :)
Väga hea sai! Õunte kogus tundus taigna hulga juures minu jaoks liiga suur,panin vähem. Muidu väga mõnus!
Sandra Vungi õunakook
Täitsa taimne lihtne õunakook