Sandra Vungi õunakook

Täitsa taimne lihtne õunakook

Kogus
kaheksale kuni kümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Leib/sai
Lisategevused

Koostisosad

Tainas:

150 g nisujahu või speltapüüli

2 tl küpsetuspulbrit

75 g suhkrut

50 ml mahedamaitselist õli

150 ml vett või kaerapiima või mandlipiima

1 tl õunaäädikat või valge veini äädikat

Peale:

500 g puhastatud ja viilutatud õunu

2 sl suhkrut

0,5 tl jahvatatud kaneeli

Valmistamine

Kuumuta ahi 180 C. Määri koogivorm õliga. 

Sega ühes kausis jahu küpsetuspulbriga. Teises kausis vispelda suhkur ja õli omavahel, siis vispelda juurde vesi või taimne piim ja äädikas. Sega märjad ained jahusegu hulka. Kalla tainas vormi. 

Aseta tainale õunaviilud, puista peale suhkur ja kaneel. 

Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 40 minutit või kuni kook on pealt kuldpruun ja tainas läbi küpsenud. 

Loe veel:

Retsept on väikeste mugandustega Sandra Vungi blogist.

LISA KOMMENTAAR

Katrin Pankin
postitatud 27.09.2017 15:30

Kooki olen teinud kohe mitmeid kordi ja koguseid suurendades. Esimene kord tegin piimaga 2,5% - oli hea. Teine kord tegin aga juba hapupiimaga ja see variant oli veel parem. Meie pere lemmik! Julgen ka teistele soovitada :)

Marju
postitatud 21.09.2018 19:09

Väga hea sai! Õunte kogus tundus taigna hulga juures minu jaoks liiga suur,panin vähem. Muidu väga mõnus!