Mõnusad kaeraküpsised

Väga lihtsad ja mõnusad kaerahelbeküpsised, mis EI sisalda jahu. Hästi kaerased, nagu kaeraküpsis peabki olema :)

Vahendid küpsetamiseks ning laua katmiseks leiate kauplusest Apelsin.

Kogus
u 45 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

500 g kaerahelbeid

4 suurt muna

150 g suhkrut

näpuotsaga soola soovi korral

150 g sulatatud võid

1 tl vanilliekstrakti

100 g heledaid seemneteta rosinaid

Valmistamine

Vahusta munad suhkruga kohevaks heledaks vahuks. Maitsesta vanilliekstraktiga, lisa sulavõi, kaerahelbed ja rosinad. Sega hoolega, võimaluse korral lase umbes veerand tundi seista.

Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga. Tõsta supilusikaga tainaportsud ahjuplaadile ning küpseta 180kraadises ahjus umbes 12 minutit, kuni küpsised on helepruunid. Lase veidi jahtuda, siis tõsta küpsised ettevaatlikult alusele. 

Küpsised säilivad õhukindlas karbis kuni paar päeva.

Nipid ja soovitused:

  • Vajadusel kasuta gluteenivaba märgistusega kaerahelbeid.
  • Soovi korral lisa ka näpuotsatäis soola koos suhkruga. 

Loe veel:

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

fanipala
postitatud 03.03.2005 21:53

lisage mett ka. :)

Nummi!
postitatud 17.08.2015 12:58

Või vahtrasiirupit. :)

Kati
postitatud 02.04.2021 16:23

Kas vahtrasiirupit lisada taignale enne helveste lisamist?

Dee
postitatud 07.04.2008 20:41

Head küpsised on. Ma panin vähem suhkrut, aga lisasin mett.


postitatud 13.08.2017 19:29

Ok.. Nii põnev.

...
postitatud 26.04.2008 19:42

valmis. tõeliselt maitsvad. mulle ei maitse endale kaerahelbeküpsised üldse,aga neid söön küll. tänud veel kord.

Ragne
postitatud 30.08.2008 09:06

ajatu klassika!

Tiina
postitatud 13.12.2008 17:59

Kasutasin fariinisuhkrut ja lisasin suhkrustatud ingveri tükikesi. Et siis natuke teistmoodi.

kata
postitatud 09.04.2009 16:47

Nõustun eelkõnelejatega. Tegemist on tõepoolest ajatu klassikaga. Meeldib, et erinevatest paljudest teistest kaeraküpsiste retseptidest ei ole käesolevas retseptis kasutatud jahu. Jäi kohe palju ehedam kaerhelbe maik man.

aare
postitatud 16.08.2009 17:12

miks neid säilitama peab? kas kohe ei kõbagi kõikke ühepäevaga ära süüa?

deez
postitatud 13.09.2024 15:02

mul küll ei säili piisavalt kaua et kinnisesse karpi panna

Sirts
postitatud 06.10.2009 14:03

Mul ei jäänud kokku hoidma. Sain hunniku pudi ahjust kätte.

Marge
postitatud 23.11.2010 12:30

Pannile oli tülikas panna, kuna tainas ei püsinud koos eriti. Küpsedes jäid ikka kokku. Maitsesid ka päris OK'lt.

Äps
postitatud 12.02.2012 14:03

Väga maitsvad ja tõesti mõnusad! Asendan samuti osa suhkrukoguse meega ja viimased korrad olen lisanud seda, mida parasjagu kapist leida on, nt päevalilleseemneid, seesamiseemneid, kookoshelbeid, (kui mul on mehe meelitamise tuju, siis ka šokolaaditükke) hakitud metspähkleid jms. Heledate rosinate asemel kasutan tumedaid, sest mu arvates annavad need rohkem maitset. Ja laisa inimesena avastasin, et lihtsam on kogu kupatus küpsetuspaberil siledaks patsutada ja hiljem neist kangid vm kujud lõigata. Nämmad, meie peres ühed lemmikud!

E.M
postitatud 26.06.2012 12:26

Lihtne teha + ei pea kõiki kapisolevaid nõusid kasutama. Panin plaadile ühtlaselt(võin nii ühtlaselt nagu andis). Loodame,et õnnestuvad. ! Tänud!

Ly
postitatud 26.07.2012 23:31

väga maitsev, hakkangi neid nüüd tegema nii tihti kui võimalik. Nad on väga kiudainerikkad ja kasulikud. Ja see kellel pude tuli, pane veidi munavalget juurde (paar spl sega juurde ) siis läheb tihkemaks ja kleebib paremini. Siis on hea neid pätse plaadile panna ja laiali litsuda küpsise kujuliseks.

siil
postitatud 19.09.2012 13:34

väga head tulid, samasugused nagu pildil :P suhkru asemel panin 3spl mett ja rosinate asemel kuivatatud jõhvikaid ja tükeldatud kuiv.aprikoose.

AV
postitatud 30.09.2012 08:53

Ei pannud vanillisuhkrut ega rosinaid, vaid ühe muna rohkem. Still: VÄGA MAITSVAD. Aitäh!

Inger
postitatud 18.10.2012 15:26

Imelik, ma sain 275kraadi juures alles 10 minutiga küpsised valmis.

Kristina
postitatud 10.11.2012 12:26

Kaera asemel kasutasin müslit seega ei lisanud ka rosinaid.tulemus oli hea.

#
postitatud 30.12.2012 13:57

Mina lasin segul 15 min kausis seista ja siis ei olnud probleeme kuhjakeste vormimisega.

tere
postitatud 11.01.2013 19:02

Tegin neid 4 viljahevestest ülihead tulid.Lisasin ka kaneeli.Kookide arv oli küll väga täpselt pandud ma sain 44,5 kooki üks oli väike.

Lucy
postitatud 31.01.2013 18:19

Nii head, tegin neid kaks vaagent.

ly
postitatud 31.01.2013 18:19

mmm... viib keele alla.

margot laan
postitatud 09.04.2013 15:40

Väga nammi-nammi küpised!

Merike
postitatud 14.04.2013 17:07

Mina panin rosinate asemel õuna, super maitsvad!

Jan.
postitatud 31.07.2013 20:36

Mul tulid pealt pruunikad, aga seest nagu toored.. 25 minutit hoidsin 180 kraadises ahjus. Ja kokku ei jäänud :(

Juta
postitatud 20.08.2013 17:46

mmmmmm...kui hääd,lisasin veel rosinatele lisaks õunu,uus lemmik.

Kairit
postitatud 22.09.2013 13:02

Asendasin suhkru meega ja lisasin veel 200gr maapähklivõid taignasse...mmmm, superhead!

ragne
postitatud 23.09.2013 11:37

mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm kui hääd

Laura
postitatud 24.09.2013 16:33

Panin kaerahelbeid ja neljaviljahelbeid, rosinaid polnd, lisasin aga kookoshelbeid...Ajasin ahjuplaadile laiali ja lõikasin soojalt ning väga nämmad tulid.

Küpsetaja
postitatud 06.10.2013 18:02

meil tuli ühest kausitäiest 3 ahju plaaditäit, tunduvad maitsvad praegu alles küpsevad panime osa piima shokolaadi ja osa mõrudat shokolaadi (rosinate asemel) ning panin ka 75g mett ja 75g suhkurt.

ML
postitatud 10.11.2013 15:44

Panin kaks muna rohkem, kaerahelbeid natuke vähem, jätsin rosinad välja. Praadisin suhkru, või ja helbed, et karamelli maitset saada. Küpsetasin 200 kraadi juures lühemat aega. Väga head küpsised. Mett pole mõtet küpsetada, kuna ensüümid ja toitained lõhustuvad, kui temperatuur tõuseb üle 40 kraadi, aga muna peab küpsema, seega ei saa ka mett tooreks jätta. Mesi on värskelt väärtuslikum.

Mimi
postitatud 07.04.2014 17:39

Mina panin võid ja kaerahelbeid natuke vähem ja jätsin rosinad üldse välja. Aga tulemus on endiselt super hea :) Tänud retsepti eest!

Liis
postitatud 27.04.2014 21:01

Kasutasin või asemel kookose rasva ja suhkru asemel mett. Mees sõi 20 minutiga kõik ära :)

apensiil
postitatud 28.06.2014 21:10

kui mett kuumutada üle 40 kraadi, siis hävivad kõik kasulikud ensüümid ja sisuliselt jääbki ainult suhkur. kui mett kuumutada üle 70 kraadi, siis muutuvad osad osised selles kantserogeenseks. nii ei igati mõttekam on kasutada küpsistes suhkrut ja mett süüa ikka kuumutamata kujul. mina panin lisaks veel rabarberit ja said ka väga head.

Apensiil
postitatud 23.10.2020 08:56

Kui suhkrut kuumutada saad täpselt sama kantserogeense aine.

njäu
postitatud 29.08.2014 16:57

õues on äike ja tuba küpsiselõhna täis. megahead, panin müsliga pooleks kaerahelbed.

anneli
postitatud 01.10.2014 12:15

minul tuleb küll rohkem kui 40 küpsist,panin kõike koguse järgi(suhkrut veidi vähem,aga pruuni)pätsikesi ei saa vormida:)ja see 12 mintsa on ka vähe.aga ahjud on erinevad

luisap
postitatud 05.10.2014 15:10

head klassikalised kaerahelbeküpsised, kasutasin suuri röstitud kaerahelbeid.

kristel
postitatud 26.10.2014 14:42

Kasutasin kõige odavamat puuvilja müslisegu. Lasin ka taignal 15 min seista enne kui plaadile hakkasin panema. Küpsesid umbes 15-16 min sest vähemaga jäid seest toored.

ok
postitatud 07.11.2014 00:20

Ei jäänud küpsised hästi kokku isegi mitte siis kui tainal seista lasta. Pidin neid korralikult pigistama, et üldse pannile saaks panna. Vöiks enne retsepti avalikustamist seda natuke enne kohendada. Eeldan, et retsepti koostaja on ise selle järgi küpsiseid teinud ja seega teab, et need hästi kokku ei jää selliste koguste juures. Hea, et ainult pool kogust tegin muidu oleks neid hommikuni vorpinud. Maitselt on loomulikult head, need ju kaerahelbeküpsised!

Maiu
postitatud 29.04.2018 12:32

Kell oo.20 magatakse,et hommikul rõõmsalt ja tegusalt päeva alustada.Ära vingu!

Jussi
postitatud 08.09.2018 15:55

magatakse siis, kui uni on, mitte kellaaja järgi! Jätke see endale meelde inimene!

Pille
postitatud 07.11.2014 11:12

Kulla Ok - retseptis pole kuskil palutud küpsisemassist pätsikesi vormida, vaid lasta tainal natuke seista ja siis tõsta lusikaga ahjuplaadile väikesed portsukesed. Olen täpselt selle retsepti mitukümmend korda kaerahelbeküpsiseid küpsetanud ja tulemusega väga rahule jäänud. Nagu eelnevatest kommentaaridest järeldada võib, siis pole ma ainuke, kellele see retsept meeldinud on :)

Sigrit
postitatud 22.11.2014 16:12

Lisasin rosinate asemel külmutatud mustikad või pohli. Tulid super haed ;)

Hannes
postitatud 25.11.2014 22:58

Tegin oma naisele, tema väga kiitis!

Hexy
postitatud 04.01.2015 14:53

Supperhea retsept! Ma jätsin rosinad välja, meil keegi neid väga ei söö.

Rnx
postitatud 10.01.2015 18:44

Kes 10 minutit saab 275 kraadi juures küpsetada või kellel kannatab 180 kraadi juures 25 minutit küpsiseid ahjus hoida peaksid ahjuremonti või vahetust kaaluma. Tõeline klassika, kui poleks neid kommentaare lugenud, siis arvanuksin, et õnnestub kõigil. Edu!

Spiidi
postitatud 06.02.2015 11:32

Raporteerin, et antud küpised tulevam mõnusad ka ainult munavalgetega (koduse jäätise tegemise alatine kõrvalmure). Sel juhul võib natuke rohkem võid panna.

Kristi
postitatud 29.03.2015 19:45

Tegin ise ka neid järgi,super head tulid! Retsepti koostajale kiitus minupoolt! Üli maitsvad.Meie peres ühed oodatumad küpsised! :)

Kalew
postitatud 04.04.2015 17:07

Retsept on hea…katsetasin vähema koguse helvestega ja lisasin tumedat sokolaadi(purustatud)

Jaanika
postitatud 12.04.2015 16:05

Head jäid ka piparkoogimaitseainega

Merle
postitatud 11.06.2015 18:06

IME head aga oma lastele ei pakuks.

MS
postitatud 01.02.2024 21:02

Miks lastele head maiust ei paku?

Nastja
postitatud 11.06.2015 18:09

Miks sa oma lastele siis ei paku?

mari-liis o (∩ ω ∩) o
postitatud 07.07.2015 11:47

Nämm kui heaad võrratu maitse

Reelika
postitatud 07.07.2015 19:29

Mina lisasin rosinate asemel pohlasid ja linaseemneid. Pohlad andsid mõnusa hapuka meki juurde, väga nämmad!

Riana
postitatud 01.08.2015 14:07

Väga hästi maitsesid :) tõsiselt head ja väga lihtne teha :) super

Riinu A R
postitatud 02.08.2015 22:24

Või asemel kasutasin kookosrasva. Ja lisasin mustikaid.

Nummi!
postitatud 17.08.2015 12:56

Mina lisasin suhgru asemel 3sp vahtra siirupit. Võiks proovida või asemel kookosrasva! Väga mõnusad tulid! :)

hansu
postitatud 19.09.2015 15:47

Väga maitsvad. Nagu vanasti. Minu veidike tervislikum retsept: Väga maitsvad: Minu retsept: 500g Provena gluteenivaba kaerahelbeid 16 vutimuna 150g rafineerimata roosuhkrut 200g Emile Nöel kookosrasva (vesivannilt) 8g burbooni vanillsuhkrut (ökotoode) Lasin taignal seista enne küpsetamist 30min. Lisasin hiljem kardemoni ja chia seemneid poolele kogusele. Kogusest saab 2 ahjuplaati küpsiseid. Head isu!

pagar
postitatud 23.10.2015 19:33

Tõesti väga hea,proovige ka jäätisega.

Annika
postitatud 02.12.2015 18:26

Tõesti väga mõnusad ja väga lihtsad valmistada! Aitäh!

Mare Sarapuu
postitatud 03.01.2016 17:47

Mina segan veel sügavkülmast võetud mustikaid ja vaarikaid ka sisse!

Marget Laurimaa
postitatud 03.01.2016 18:41

Tegin ilma rosinateta, selle eest läksid sisse kaerakliid.

k
postitatud 17.01.2016 10:25

Fariinsuhkruga suurepärased!

tere
postitatud 30.01.2016 10:46

ime head

Markus
postitatud 14.02.2016 09:58

Esiteks - lõpetage ära oma tobe eksperimenteerimine! Kui retseptis on koostisained kirjas, siis pole iga taina asi hakata "originaalitsema" ja neid muutma! Teiseks - mingid rosinad kaeraküpsisesse ei käi! Unustage ära! Kolmandaks - kaerahelbeid panna mite 500, vaid 400 grammi. Võid panna 50 grammi rohkem. Tuleb parem. Jõudu!

Merle
postitatud 01.04.2016 10:07

Markus! Ära ole kuri! Söö parem küpsiseid!... Aga mina nt ainult sellepärast kommentaare loengi, et näha, mida inimesed veel katsetanud on, sest nii just sünnivadki imeteod...

ANNI
postitatud 16.02.2016 20:34

MMMMMMMMMM..... KUI MAITSVAD KÜPSISED! KÜPSESID HÄSTI.

Kaja
postitatud 11.03.2016 15:08

Koostisained samad lisasin rukkikama ja veidi mandlijahu! No Super!!!

...
postitatud 13.04.2016 18:19

Ei need küpsised säili! Sellest portsust saab ehk homme ka mõne - no siis on otsas kah! :-)

helloxd
postitatud 18.04.2016 16:13

Tulid head

Marta
postitatud 04.07.2016 22:42

Küpsised tulid välja väga head. kõik kiitsid. Aitäh suurepärase retsepti eest.

Sweet and salty
postitatud 19.07.2016 22:25

Kõige tähtsam lisand retseptile on sool! Muidu väga hea!

Kadri
postitatud 20.04.2017 10:30

Ma mõtlesin, et ma olen ainuke, kes soolast puudust tundis :) Järgmine kord lisan kindlasti.

Bananabel
postitatud 25.07.2016 13:12

Kas munad tuleb koos või eraldi vahustada??

Pille
postitatud 25.07.2016 15:54

Ikka koos, Bananabel! Suhkur + munad kaussi ja vispeldama!

Väga head!
postitatud 13.08.2016 15:53

Suhkru kogus on meeletu! Soovitan kindlasti poole vähem panna. Lisasin juurde veel seemneid ka ja väga maitsev!

Mr.raccoon
postitatud 28.09.2016 18:29

Täielik jama! Jätsin küll rosinad välja, aga nii pudid ja kuivad, et õudne. Ei ole ikka õige värk

maria
postitatud 23.03.2017 18:34

Lisa natuke jahu ja tuleb kõik korralikult välja....

Piia-Nele-Carmen
postitatud 16.12.2016 14:43

Ma panen sellele 9000000000000000000000000000 tähte sest see on t ä i e g a nämmmmmmmmmmmmmmi!!!!!!!!!!!!!!!!

MP
postitatud 16.01.2017 18:04

Tegime kokanduses sõbrannadega kaerahelbe kypsiseid tuli supper välja!!!!

mari
postitatud 11.02.2017 15:08

küpsised head

Diana
postitatud 26.02.2017 22:51

Esimene kord lãks aia taha. Sain ka ühe suure laiali valgunud kãki ahjust. Teinekord tulid ûli maitsvad ja kenad kûpsised. Mina panin 50g vâhem vôid, kui retseptis ja kûpsised jãid ilusti kokku hoidma.

ok
postitatud 15.04.2017 18:58

Mina panin veidi kamajahu hulka ja lasin lapsel tordikaunistusi peale panna - väga maitsvad tulid.

XD SUSI
postitatud 07.05.2017 18:46

väga maitsvad kuigi helbeid pidi palju panema

Aare
postitatud 29.07.2017 19:12

Mega head

Katarina vetsa
postitatud 10.10.2017 20:01

Kuna meil on suur pere siis pidin tegema topelt koguse. Tundus päris uskumatu kui palju kaerahelbeid sinna sisse läks

Masyon Harda
postitatud 28.02.2018 18:20

See retsept ilma jahuta ei toimi, sest võimatu on taigen pannile panna pätsikestena, täielikult laguneb laiali. </br> Peale selle ei küpse 12 minutiga mitte ükski küpsis, selleks vaja 20 minutit

Emma
postitatud 11.04.2018 17:36

Väga maitsvad küpsised

Njammm
postitatud 24.04.2018 15:50

Ma panin banaani ka, vaatab, mis kokku tuleb. :D Esimest korda teen.

Margit
postitatud 27.04.2018 15:52

Kasutasin ära kõik sahtli põhja jäänud helbepudemed - kiir- ja tavalised kaerahelbed, 4- ja 5-viljahelbed jne. Kokku tulid väga mõnusad küpsised.

Hele
postitatud 19.05.2018 18:15

Väga head!!

,,,,
postitatud 17.06.2018 13:52

Esimese pannitäis vajus kõik laiali, pool kogust mis järgi jäi lisasin jahu ja siis tulid ilusad küpsised, ehk retseptis peaks olema jahu ka, muidu tulevad õhukesed pehmed plönnid.

Liina628
postitatud 30.08.2018 17:04

Tegin väikesed omapoolsed kohandused. Kasutasin põhjana vaarika ja virsiku tükkidega valmis müslit, või asemel lisasin kookosrasva ja rosinatele veel lisaks kookoshelbeid. Katsin panni ühtlaselt taignakihiga ja soojalt lõikasin ruutudeks. Mõnusalt energiat andev amps!

Kristel
postitatud 08.09.2018 19:11

Mina kasutasin vähem võid umbes 60g ja suhkru kogust vähendasin 2/3 võrra ning lisasin selle koguse asemel mett. Mulle rosinad ei meelt, vahetasin pähklite vastu välja. Väga maitsvad küpsised tulid ning originaalne retsep on väga lihtne töödelda maitse järgi.

Epp Viires
postitatud 17.09.2018 13:26

ON JAH IMEHEAD KÜPSISED!!! AMMUGI POLE NII HÄID KUSAGILT OLNUD LEIDA!!! JA HEA RETSEPT KA VEEL!!!OOHHH!!!!MA EI TEADNUDKI, ET VÕIB METT KA LISADA!!!SUUR AITÄH VIHJE EEST!!!ON JAH HEAD KÜPSISED!!!!

A-
postitatud 07.10.2018 13:30

Olen teinud klassikalisi, seekord lisasin hulka mandli-ja metspähkli tükke, päevalille seemneid, kookoshelbeid ja rosinaid. Mõnus energiapomm!

Kati
postitatud 07.10.2018 19:05

väga väga väga väga väga väga väga väga väga väga väga väga väga maitsvad maitsvad küpsised

Oof
postitatud 15.01.2021 18:50

Nice,et saadame neid asju keegi nii kui nii ei loe

Lugeja
postitatud 03.03.2021 11:56

Mina lugesin

RELIKA
postitatud 19.10.2021 18:34

Ma ka lugesin ???? ✌️

Akiree
postitatud 20.10.2018 16:51

Proovisin ka aga panin 75g fariinsuhkrut ja 75g valget suhkrut, lisasin seesami seemneid ja osale taigna kogusele kuivatatud jõhvikaid. Asetasin enne ahjuplaadile panemist ca 30 minutiks külmkappi, et maitsed imenduksid. -tulemus: maitset oli ka kaerahelvestes paremini tunda, tervislik magus :)

Elina
postitatud 27.11.2018 13:17

Päris maitsvad küsisen on küll aga ma tegin neid natuke teisiti lisasin paar teist asja

Lol
postitatud 11.01.2019 15:54

Lastele võiks ka teha retsepti

Maalt ja hobusega
postitatud 10.03.2020 13:20

Nämmad!

Kukkus
postitatud 19.04.2020 19:47

Aga kuidas teha vähem küpsiseid??

!
postitatud 10.08.2020 13:32

Nii hästi tulid välja

Emma Sõõrd
postitatud 21.10.2020 09:57

Min kaerküpset on heat

3 klassi laps
postitatud 05.09.2022 17:06

Kas võin teha ilma vanillita ja hoopis kaneeliga

Pille
postitatud 06.09.2022 10:58

Siis tulevad kaneeli-kaerahelbeküpsised, mis maitsevad ka kindlasti hästi.

maiasmokk
postitatud 30.03.2023 17:01

Kas võib näiteks rosinate asemel näiteks šokolaadi panna?

Pille
postitatud 04.04.2023 08:31

Võid ikka - või proovi hoopis kuivatatud jõhvikaid1

.
postitatud 01.05.2023 20:29

Mulle maitsesid aga jätsin välja rosinad :)

Kersti
postitatud 03.05.2023 13:14

Asendage kaerahelbed müsliga (rosinaid siis ei lisa) ja tulemus on imemaitsev. Sutsuke kaneeli ka annab särtsu aga see juba maitse-eelistuse küsimus.

Külli J.
postitatud 17.03.2024 08:53

Tegin ka hiljuti:

Anna
postitatud 24.03.2024 18:34

Nammmm

13.a laps
postitatud 25.06.2024 19:33

on megakerge teha ja maitsevad ka hästi. rosinaid ma ei pannud ja lisasin umbes supilusikatäie kaerahelbeid juurde. mina sain 2 plaaditäit taigent

Kelly Roosipuu
postitatud 29.06.2024 17:57

Need olid väga head! Aitäh ❤️

Marii-Heleen Lillemets
postitatud 22.09.2024 10:22

Tunduvad väga head ja maitsesid meile väga.