4 muna
125 g suhkrut (u 1,5 dl)
120 g nisujahu (u 2 dl)
150 g sulatatud võid
näpuotsaga soola
0.5 tl apelsiniõli või tilk meelepärast ekstrakti
Pane toasoojad munad vahustamisnõusse, lisa suhkur. Mikserda 10-15 minutit, kuni saad hästi koheva ja heleda munavahu.
Sõelu juurde jahu ja sool, sega läbi. Sega ettevaatlikult juurde veidi jahtunud sulavõi.
Kalla tainas võitatud keeksivormi ning küpseta kohe 180kraadises ahjus umbes 50 minutit, kuni keeks on pealt kuldne. Kontrolli keeksi küpsust puutikuga.
Retsept mugandatud Salme Masso keeksiretseptist. Pildi tegi Martiina.
Mu lapsepõlve lemmik, hea oli ta küll!
oli selline lihtne ja mõnus, mis sobib ideaalselt külma piimaga.
Proovisin oma uut lillekujulist keeksivormi ka. Kook jäi nii ilus! ja maitses ka hea loomulikult:)
Suurepärane. Rosinad, mis lisasin vajusid küll kõik põhja...ega see söömist takistanud :)
aga küpsetuspulber? üldse mitte?
Küpsetuspulbrit pole tõesti vaja panna - korralikult vahustatud munad tagavad selle keeksi õhulisuse. AGA - kui tunned end kindlamini küpsetuspulbrit lisades, siis antud koguse peale võid 1 teelusikatäie ju südamerahuks siiski lisada ;)
ma siiski panin küpsetuspulbrit. ja maruhää sai! täna teen uuesti ja panen rummi essentsi :)
Vága hea keeks tuli! Seest mónusalt pehme ning tegin úmmarguses vormis :) Aitáh retsepti eest! :)
Maitselt hea, vbl pisut munane :), 150g vōid on ka pisut palju, kook tuli liiga rasvane. Teinekord panen 100g. Omaltpoolt lisasin 1 tl vaniljet ja samapalju küpsetuspulbrit.
Ma panin ka 100 g võid. Hea keeks tuli. :)
Hea soe leib!
Väga hea keeks tuli. Lisasin ka tumedat šokolaadi ning veidike värvilisi komme.
Minu jaoks liiga munase maitsega sai. Kahjuks seda päris õiget keeksi maitset siiski ei olnud :(
Klassika! Minu lemmikkeeks!
mul ahjus, 33 minutit on veel jäänud, aga keeks juba suht pruun, mis siis veel saab, kui 50 minutit seal olnud on? :)
Mulle vâga meeldib, panin mõned mustsõstrad hapukuseks juurde :)
Mina muutsin kohe seda retsepti:</br> Tegin suurema kogusega:</br> 7 Muna</br> 450 g Jahu</br> 450 g Suhkrut</br> Õli tunde järgi ja muud ei midagi</br> Vahustasin kõik kupatuse koos: muna, jahu, suhkur ja õli.</br> Tuli suurepärane: 200 kraadi ja minul kulus 15 minutit umbes ainult</br>
Miks rosinad jm. alati ainult põhja vajuvad? Vahustasin südamest, segu oli hele kollane.. rosinad olen pannud sisse, raputanud peale, enne panekut teinud rosinad jahuseks - ikka vajuvad põhja...
Tuunitud toblerone šokolaadi tükkidega ning vaniljega. Kui keeks jahtunud, immutatud parajalt konjakiga :)
Rosinad peaks jahu sisse segama , ja siis koos jahuga taignasse
Väga maitsev tuli, panin ka küpsetuspulbrit sisse.
Väega lihtne ja maitsev!
nii maitsev tõesti hea
See oli lihtsalt nii hea ja maitse oli nagu munavaht
Jääb kuiv. Pigem kasutaksin seda retsepti tordi biskviidi tegemiseks, sest väike kogus võid teeks biskviidi mõnusamaks.
Keeks 'Ekstra'
Klassikaline keeks, mille maitsestamiseks võib kasutada erinevaid ekstrakte või vanillsuhkrut. Sobib hästi kohvilauale.