Röstitud lambakints Walesi moodi

Walesi "rahvuslill" on porru ja just porruga on see lambakints ka valmistatud.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1.5 kg noorlambakints

2 kooritud küüslauguküünt

värsket rosmariini

2 sl mett

2 sl sulatatud võid

1.75 dl kuiva siidrit

600 g porrut

soola ja musta pipart

2 tl maisitärklist

2 tl külma vett

Valmistamine

Tee terava pisikese noaga lambakintsu sisse sügavad sisselõiked. Lõika küüslauk viiludeks ja suru need koos rosmariiniokstega sisselõigetesse. Pane lambakints ahjuvormi. Sega mesi ja sulavõi ning määri saadud segu lihale. Kalla vormi siider ja kata vorm kergelt fooliumiga. Küpseta lambakintsu 200-kraadises ahjus 1,5 tundi, aeg-ajalt praadi niisutades.

Puhasta porrud ja lõika lühemateks juppideks. Võta vorm ahjust välja, eemalda foolium ja aseta porrujupid prae ümber (keera neid pannimahlades). Maitsesta ja rösti veel 25-30 minutit, kuni liha ja porru on küpsed. 

Tõsta lambakints ja porrud soojendatud vaagnale. Eemalda pannilt liigne rasv ning sega allesjäänud pannimahlad 2 tl külma veega segatud maisitärklisega. Sega mõõdukal kuumusel keemiseni, ning kuumuta 2 minutit. Serveeri saadud kaste prae kõrvale.

Loe veel:

Retsept on briti ajakirjast The Somerfield Magazine (Welsh roast leg of lamb)

LISA KOMMENTAAR

Notsu
postitatud 11.03.2005 13:32

Proovisin retsepti ja tulemus oli tõesti suurepärane! Ei usukski, et asi koduköögis tehtud sai. Peamine - väga lihtne teha. Ainult NB! Soola ja pipraga hõõrusin lambakintsu kokku enne ahjupanemist, s.t enne või ja meega ülevalamist.

Profa
postitatud 27.11.2009 11:16

Päris maitsev, aga või asendaksin teinekord retseptis oliivõliga.

Üllekas
postitatud 01.10.2012 16:41

Röstitud lambakints Walesi moodi sai päris hea.