500 g nisujahu
150 g võid
175 g suhkrut
3 muna
3 sl kohvikoort või vahukoort
Praadimiseks:1-2 pakki COCOS kookosrasva
Murenda või jahu hulka. Lisa riivitud sidrunikoor ja suhkur. Sega kergelt klopitud munad rõõsa koorega. Sega kõik ained omavahel ühtlaseks ja hoia üle öö jahedas.
Rulli tainas 2-3 mm paksuseks.
Lõika 3 x 10 cm viltused tükid. Iga tüki keskele tee sisselõige ja keera üks ots sisselõikest läbi.
Kuumuta kookosrasv potis 180 kraadini (kontrolli: kui sentimeetrine saiakuubik pruunistub 1 minutiga, on temperatuur õige).
Friti "seakõrvad" paarikaupa kuldpruuniks (1 minut mõlemalt poolt). Võta küpsised õlist välja ja lase köögipaberil veidi nõrguda.
Puista valmis küpsistele tuhksuhkrut. Lase küpsistel täielikult jahtuda, säilita õhukindlalt suletavas purgis.
Nami-Nami kasutas COCOS 100% kookosrasva (pildil).
Järgmine kord paneksin taignasse ka riivitud apelsinikoort või mingit muud maitset. Sõime niisama ja osadele tegin apelsinimahlast-tuhksuhkrust glasuuri peale. Siis oli põnevam. Lapsepõlvest mäletasin neid küpsetisi krõmpsumana.
tegin taigna valmis ja võtsin enne külma panekut ühe osa sealt ära ning proovisin, et kuidas siis välja ka tulevad :) Väga head!!! Ootan juba järgmist päeva, et ka ülejäänud ära teha :)
Ema tegi neid kui laps olin, veneajal.
Kas sobib küpsetada ka õlis kui rasva ei ole käepärast?
Mailis, eks ikka võid, aga maitse ja tekstuur jäävad veidi teistsugused!
Ise pole küpsetanud aga minu vanaema tegi neid kui lapsed olime, väga maitsvad.
Küpsised 'Seakõrvad'
Skandinaaviamaades populaarne rasvaküpsis just jõulude ajal (Taanis tuntud kui sprøde klejner, Lätis kutsutakse neid 'Žagariņi'). Väga maitsvad rohke tuhksuhkruga.