Sidruniruudud

Ameerikalikud magushapu täidisega sidruniruudud.
Retsept on Californias asuva "Joan's on Third" delipoe menüüst.

Kogus
üheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Tainas:

110 g sulatatud võid

150 g nisujahu

1,2 dl tuhksuhkrut

Täidis:

200 g suhkrut

2 sl nisujahu

0,5 tl küpsetuspulbrit

2 muna

5 sl värskelt pressitud sidrunimahla

Serveerimiseks:

tuhksuhkrut

Valmistamine

Kuumuta ahi 180 C. 

Sega kausis sulavõi, jahu ja tuhksuhkur, sega ühtlaseks. Suru tainas 20 cm kandilisse koogivormi. Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 18 minutit või kuni koogipõhi on kergelt kuldne. 

Võta ahjust välja, lase toatemperatuuril metallrestil jahtuda (ära vormist eemalda!)

Vispelda kausis suhkur, küpsetuspulber ja ülejäänud 2 sl jahu. Vispelda juurde sidrunimahl ja munad ja klopi, kuni segu on täiesti ühtlane. 

Kalla veidi jahtunud koogipõhjale, silu pealt ühtlaseks ning küpseta 180-kraadises ahjus veel 20-25 minutit, kuni sidrunikate on läbi küpsenud. 

Võta ahjust välja ja lase metallrestil jahtuda. 

Kui kook on täiesti jahtunud, siis sõelu peale veidi tuhksuhkrut ning lõika ruutudeks. 

Nipid ja soovitused:

  • Sidruniruudud säilivad jahedas külmkapis kuni nädal aega.

Allikas: Joan's on Third via LA Times, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Tiramiiiisu
postitatud 23.11.2010 12:10

Hea ja lihtne kook. Tainas jääb mõnusalt magus ja krõbe, täidis kergelt hapukas.

Pille
postitatud 02.08.2024 23:48

Tiramiiisu pilt ka:

Anna
postitatud 01.12.2010 21:33

Lihte ja kiire teha ning väga maitsev. Jahtununa parim. Serveerisin natukese astelpajumoosiga, see sobis väga hästi: )

Kybarsepp
postitatud 04.08.2024 09:53

Tegin täisterajahuga.