110 g sulatatud võid
150 g nisujahu
1,2 dl tuhksuhkrut
Täidis:200 g suhkrut
2 sl nisujahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
2 muna
5 sl värskelt pressitud sidrunimahla
Serveerimiseks:Kuumuta ahi 180 C.
Sega kausis sulavõi, jahu ja tuhksuhkur, sega ühtlaseks. Suru tainas 20 cm kandilisse koogivormi. Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 18 minutit või kuni koogipõhi on kergelt kuldne.
Võta ahjust välja, lase toatemperatuuril metallrestil jahtuda (ära vormist eemalda!)
Vispelda kausis suhkur, küpsetuspulber ja ülejäänud 2 sl jahu. Vispelda juurde sidrunimahl ja munad ja klopi, kuni segu on täiesti ühtlane.
Kalla veidi jahtunud koogipõhjale, silu pealt ühtlaseks ning küpseta 180-kraadises ahjus veel 20-25 minutit, kuni sidrunikate on läbi küpsenud.
Võta ahjust välja ja lase metallrestil jahtuda.
Kui kook on täiesti jahtunud, siis sõelu peale veidi tuhksuhkrut ning lõika ruutudeks.
Allikas: Joan's on Third via LA Times, pildi tegi Juta Kübarsepp.
Hea ja lihtne kook. Tainas jääb mõnusalt magus ja krõbe, täidis kergelt hapukas.
Lihte ja kiire teha ning väga maitsev. Jahtununa parim. Serveerisin natukese astelpajumoosiga, see sobis väga hästi: )
Tegin täisterajahuga.
Sidruniruudud
Ameerikalikud magushapu täidisega sidruniruudud.
Retsept on Californias asuva "Joan's on Third" delipoe menüüst.