Registreeri kasutajaks
Otsing

Tagasi...

Sealihast ahjustrooganov majoneesiga

Mõnus jaheda ilma õhtusöök, mis valmib eriti kiiresti siis, kui kasutada valmislõigatud sealiharibasid (nn seastrooganov). Mina kasutasin Jaani Provansaal majoneesi - roog jäi mõnusalt mahlane ja mitte liiga rammus. 

neljale

Lõika sibulad pooleks ja seejärel õhukesteks poolratasteks;  seened lõika õhukesteks viiludeks.

Pruunista liha õlis ning maitsesta soola ja pipraga. Tõsta kõrvale. Prae sibulaviilud samal pannil kergelt klaasjaks. 

Määri ahjuvorm õliga. Pane liha vormi põhja, kata sibularataste ja seeneviiludega ning nirista peale majonees. Küpseta 200kraadises ahjus 30 minutit.

Raputa valmis ahjustrooganovile hakitud murulauku. Lisandiks sobivad keedetud kartulid või kartulipuder.

RETSEPTI TOETAB: OMA PÕRSAS!

Oma Põrsa kaubamärk pakub värkset ja kvaliteetset eestimaist marmortüüpi sealiha otse oma farmist Lääne-Virumaalt Vajangult. Farmis kasvavad sead, kelle emaliinid pärinevad Eesti tõugudest Yorkšir (Eesti suur valge) ja Landrass (Eesti maatõug), isaliin on Kanada Djurok. Tõugude ristamisel on saadud kõrgekvaliteedilne marmortüüpi sealiha, mis omadustelt on mahlane, hõrk, vähese pekiga. Oma Põrsas pakub jahutatud sea- ja põrsaliha, mida on võimalik tellida koju nende veebilehelt (www.omaporsas.com) või osta Oma Põrsa müügipunktidest Tallinnas Mustamäe ja Nõmme turul.

© NAMI-NAMI RETSEPTIKOGU
Põhiroog
Hautamine
  • LCHF e süsivesikutevaene
  • Liharoad
  • Sealiharoad
  • Seeneroad
  • Vormiroad
  • Vene/slaavi
15 minutit + 30 minutit ahjus


Kommentaarid:

(3.03.2010 18:28:29)
väga hea oli!
Kirsike
(26.01.2009 14:33:29)
Väga lihtne ja keele viis alla. Teen kindlasti uuesti.
Triin
(28.08.2010 8:33:12)
Igati hea maitsega (kasutasime Saaremaa LK sealiha strooganovi ribasid), seenteks olid ise sisse tehtud seened väheses soolvees.
Pille @ Nami-Nami
(22.03.2011 17:54:31)
Päris hea
Hexy
(30.11.2012 13:43:32)
mitu korda äraproovitud, maitsev ! :P
Marge K @ FB
(7.12.2012 16:32:19)
Nii, proovin ka täna õhtul seda teha :)
Kerly
(9.12.2012 12:52:01)
Ülihea ja lihtne toit, soovitan!
Fre
(10.03.2013 17:14:19)
Väga maitsev ja rammus toit. Meie menüüsse on see roog mitu korda juba sattunud ja ilmselt satub ka edaspidi.
Triin28
(30.09.2013 23:42:39)
Kuna seeni polnud käepärast, siis asendasin need topeltkoguse sibulaga (foorumist loetud soovitus) ja tõesti ei uskunud, et nii hea saab! :)
lala
(20.09.2014 9:42:38)
Maitsev!
Hexy

Kommenteeri