Printsessitort

Rootsis populaarne retsept on pärit 1930ndatest. See konkreetne retsept on me sõbranna Kristiina käest ja ka fotol olev tort on tema tehtud.

Kogus
kaheteistkümnele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Biskviitpõhi:

4 muna

170 g suhkrut (2 dl)

60 g nisujahu (1 dl)

0.5 dl kartulitärklist

1 tl küpsetuspulbrit

Koorekreem:

5 dl 35% rõõska koort

2 munakollast

1 sl suhkrut

2 sl maisitärklist

1 tl vanillisuhkrut

0.5 dl hakitud röstitud mandleid

Kaunistuseks:

300 g martsipani

Valmistamine

Valmista esmalt biskviitpõhi. Selleks vahusta munad suhkruga hästi kohevaks, siis sõelu õrnalt juurde omavahel segatud kuivained. Kalla vormi ning küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit. Lase jahtuda.
Valmista koorekreem. Sega 3 dl rõõska koort, munakollased, suhkur ja tärklis omavahel. Pane nõrgale tulele ning kuumuta pidevalt segades, kuni kreem pakseneb. Tõsta pott tulelt ja lase kreemil täielikult jahtuda.
Klopi ülejäänud rõõsk koor koos vanillisuhkruga tugevaks vahuks, siis sega juurde hakitud mandlid. Sega jahtunud koorekreemi hulka.
Lõika biskviitpõhi kaheks kihiks. Määri alumisele kihile pool tordikreemist, siis aseta peale teine biskviitkiht. Määri ülejäänud kreem tordi peale ja külgedele.
Rulli (värviline) martsipan tuhksuhkrusel laual õhukeseks, tõsta ettevaatlikult tordile ning suru servad kinni.
Kaunista.
LISA KOMMENTAAR

anne
postitatud 19.06.2011 13:23

Väga hea tort, kõigi lemmik. Eriti mõnus kreem. Matrsipanikatteks kasutasin Taani roosat martsipani, ei ole nii magus

Ene
postitatud 31.08.2012 13:50

suurepärane tort.

Ann
postitatud 28.01.2013 19:47

Kuid Rootsi klassikaline printsessitort on ju rohelise martsipaniga ning sees käib banaanipüree

anne
postitatud 19.06.2013 19:53

Rohelist pold poes, seepärast kasutasin roosat. Aga point pole ju selles ometi:) Hea retsept ja hea kreem, mida ka mujal kasutada saab. Ja ärge jumalapärast katke seda torti tavalise eesti valge martsipanimassiga, kui sugarrush pole eesmärgiks.