2 suurt muna
125 g suhkrut (1,5 dl)
150 g nisujahu (2,5 dl)
1 tl küpsetuspulbrit
2 tl vanillisuhkrut
1 tl jahvatatud kaneeli
150 g paksemat hapukoort
50 g ehk 0.5 dl sulatatud võid
300 g tükeldatud rabarbrit
Vahusta munad suhkruga kohevaks. Sega kuivained omavahel. Sega munavahu hulka vaheldumisi hapukoor, jahtunud sulavõi ja kuivained. Viimasena lisa rabarbritükid.
Jaota tainas paberist muffinivormidesse, pannes vormid ääreni täis. Soovi korral puista peale kaneeli ja demerara-suhkrut.
Küpseta 225kraadises ahjus umbes 15 minutit*.
Jahtunud muffinitele puista tuhksuhkrut.
* Meie elektriahjus küpsevad muffinid 225-kraadi juures 15 minutit. Ent ahjud on erinevad ja paljud "luiskavad" kraadide osas - võib-olla läheb muffinite küpsetamiseks aega veidi rohkem.
olid imehead!
Väga maitsvad tulid
Need on korduvalt ja põhjendatult kiidetud rabarbrimuffinid
Rabarbrimuffinid olid lihtsalt taevalikud! Siiani vist parimad muffinid üldse, mida söönud olen. Kadusid nii tunnikesega laualt ära ka :)
loll loomulikult sama
asendasin nisujahu tatrajahuga (kuna nisujahu oli lihtsalt otsakorral) ja tulemus oli väga hea!
Veronika, kas tatrajahuga asendades kasutasid sama jahukogust?
loll loomulikult sama!
Mina aeglane olevus jõudsin siis ka nende tegemiseni ...... fantastilised! Ma ei ole kunagi 2 korda ühe õhtu jooksul küpsetanud ühte ja sama tainast aga eile ei jäänud muud üle :) Aga ma tegin muudatuse/muganduse - panin u2 spl kookoshelbeid sisse ja vahetasin 1/2 jahust täisterajahu vastu välja.
Ei tea, kas külmutatud rabarberitega ka teha annaks?
Usun, et ikka. Ma ise ei külmutanud rabarbrit, aga talvel tehakse ju kooke edukalt külmutatud rabarbriga, nii et proovi aga.
Muffinid saidki hästi rabarbrised ja hapud(mulle meeldis), ainult et soojana olid nad lootusetult kõvasti pabervormi küljes kinni...ei mäletagi, millal viimati selle probleemi otsa sattusin. Põhjus arvatavasti just selles rabarberirohkuses. Jahtunult oli asi natke parem aga vaeva pidi ikka nägema, et muffin vormist tervelt kätte saada.
Mina tegin ka mõned päevad tagasi neid nami-nami rabarberimuffineid, ainukese muutusega, et lisasin veel valget šokolaadi. Muffinid olid head isegi väga head, aga kardan et kui šokolaadi oleks lisamata jätnud oleks minu maitsele natuke hapukad tulnud.
Rabarbrimuffinid olid retsepti järgi tehes täiesti vapustavalt head ja mahlased...kindlasti teine kordki
Auga oma kiitusekuhja siin ära teeninud. Väga head! Panin veidi rohkem suhkurt, kui retseptis. Kõik kiitsid:)
Ma tegin ka rabarberimuffineid, olid tõesti maailma parimad :)
Midagi originaalset kommentaariks öelda pole. Kellele meeldivad mahlased muffinid, siis see retsept on õige valik. Rabarber jääb mõnusalt hapu ja väga värske maitsega. Väga hea!
Super-maitsvad, soovitan soojalt! Kuna olen suur kookoshelveste ja rosinate sõber, siis lisasin neidki sinna.
Tegin eile samuti paljukiidetud rabarbrimuffineid, lisasin omaltpoolt veel martsipani ka juurde. Noogutan eelmistele kommenteerijatele takka - on hääd muffinid tõesti!
eile tegin maailma parimaid rabarberimuffineid ...ja tõesti, see oli alles elamus, nii mahlased ja head.
mmmmmmmmm.........just võtsin ahjust välja..elu esimesed muffinid..lisasin taignale veel linaseemneid ja rabarbarit läks vist rohkemgi...igal juhul ülimaitsvad! :D
kui öeldakse, et on head, et mitte öelda, maailma parimad, siis peavad ikka head olema ka. mina panin oma uut udupeent Riiast ostetud kaneeliga krõbusksuhkrut (mis võiks olla hea eestikeelne sõna asendamaks knusper'it, mitte et see jällegi halb sõna oleks...). ja natuke ka seda ingveriga varianti. olid ikka head küll, mälestuski pühitud juba....
Väga mõnusad ja mahlased!
VÄGA head! Ma nimelt pole ise eriline rabarbrifänn kunagi olnud - magu ei armasta haput. Aga need oli tõesti head. Imelik ainult, et tehes täpselt retsepti järgi, tuli mul neid tervelt 18 tk (ehkki retsepti kogus olevat 12-le)? Tõsi - ei kasutanud pabervorme. Tegin ühe 12-augulise Hackmanni vormiga ja teise 6-augulise silikoonvormiga. Seda viimast ma siiski ei soovita (vähemalt mahlase küpsetise puhul) kasutada. Silikoon ei lase tekkida mõnusat krõbetad kihti külgedele ja põhja. Ja ka küpsemisaeg läks oluliselt pikemaks. Mis muidugi ei tähenda, et nad söödavad polnud - olid ja kuidas veel! :)
Ega polegi midagi lisada, kui et pean ühinema sealse kiidukooriga. Maailma parimad rabarberimuffinid on oma nime õigusega välja teeninud!
mina asendasin olude sunnil hapukoore rasvata keefiriga - toimis täiesti edukalt :)
Kui kommentaaridest võis lugeda, et kasutaja Ullikesel tuli muffineid tervelt 18, siis minu tuli täpselt poole vähem-üheksa. Enda arust panin küll kogused täpselt, kuid eks siis midagi natukene nihu läks. Kuid muffinid tulid väga mõnusad pehmed ja mahlased, kuid minusugusele magusaarmastajale siiski natukene liiga hapukad. See muidugi ei tähenda, et nad ruttu otsa ei oleks saanud.
Tiba oleksid ehk võinud magusamad olla, muidu igati mõnusad muffinid.
Maitsvad aga isiklikult meeldivad kookose-rabarberimuffinid rohkem. Aga väärt proovimist.
Nagu siin juba eelpool kiideti, siis kiidan ka et olid super head! Keegi eespool küsis, et kas külmutatud rabarberist saab. Mina kasutasingi külmutatud rabarberit ja õnnestusid väga hästi! Ainuke vahe on see, et sulatatud rabarber on vesisem kui värske ja ilmselt sellest et pigistasin mahla täiesti välja kartes, et muidu läheb tainas liialt vedelaks ja muffinid ei õnnestu, siis tulemus ei olnud mahlane, aga väga hea siiski. Hapukoort mul polnud, kasutasin kohupiima samas koguses ja või asemel oliivõli, kerkisid mõnusalt ja maitse oli väga hea. Soovitan soojalt!
Minu pisitütar tegi neid täna, vapustavad. Kasutasime külmutatud rabarberit, panime seda natuke vähem (ei taha liiga haput). Samuti alandasime natuke ahju temperatuuri (200le) ja pikendasime küpsetusaega paar minutit, sest muidu tundusid seest tooreks jääma (ilmselt külmunud rabarberi süül). Tulemus oli siiski megamõnusalt mahlane, aga mitte liiga kleepuv-lögane. Igatahes jääb see retsept üheks meie kindlaks lemmikuks.
Ei tea, milles asi, aga minul jäid seest tooreks. Alandasin kuumust 200-kraadile ja küpsetasin siis veel 10 minutit, aga ikka oleks tahtnud veel küpsemist.
Nagu väidetud, nii ka oli - tõeliselt mahlased ja mitte liiga magusad. Pidid head olema ka järgmisel päeval, aga kahjuks nii kaua need meie kodus ei seisnud. Kasutasin ära viimase karbi külmutatud rabarbareid (et need liiga vesised ei oleks, ei lasknud ma rabarbritel täielikult ära sulada). Nüüd jääb oodata ainult uute-värskete kasvamist. Kindlasti kasutan seda retsepti veel.
Ajasin retseptis näpuga järge. 15 minutit on ilmselgelt vähe nende rabarberi muffinite jaoks; jäid nätsked plönnid. Seni on lemmikud nami-nami varamust tiigrimuffinid.
Tänaseks proovitud 3x. Lugesin eelnevaid postitusi ja kuna paljud kurtsid, et muffinid kippusid tooreks jääma, küpsetasin 200C juures 20 minutit (mul on särtsakas ahi. Esimesel korral tegin ainult rabarberiga, teisel korral lisasin õuna ja kolmandal korral kreeka pähkleid. Kõik variandid on väga mahlased ja mõnusad.
Nagu nimi ütleb, on need muffinid tõesti väga head. Mul pole kunagi ühedki muffinid nii hästi õnnestunud nagu need. eriti mõnus oli krõbe koorik ja selle peal olev demerara suhkur, lisaks muidugi rabarberite hapukas maitse.
Päris hääd on!
Lisasin kaneelile lisaks ka korraliku sortsu Chai Masala maitseainesegu, mille India-reisilt kaasa ostsin. Proovisin seda tee sees kasutada, aga ei tulnud üldse hea... aga tuleb välja, et küpsetistesse sobib ideaalselt. Sellise natuke piparkoogise maitsega muffinid tulid. Tõesti head!
Tegin esimest korda muffineid. Mul oli raskusi valmiduse määramisega. Tundus et jäi toores natukene isegi siis kui 30 min küpsetasin või peabki rabarberi tõttu selline jääma.
väga lihtsad ja maitsvad. küpsetasin 210 kraadi juures ca 30 minutit ja said ilusti küpseks.
Tegin ka neid eile - said ilusti valmis 15 minutiga. Lisasin rabarberite hulka ka natuke punaseid sõstraid (külmutatuid), muffinid tulid armsad punasetäpilised! :)
Vastukaaluks neile, kes räägivad et liiga hapud, mina ütleks et kui täpselt retsepti järgi teha, tulevad liiga magusad. Kui panete suhkrustatud ingverit sisse ja demerarat peale, võib taignasse mineva suhkru kogust vabalt vähendada - kui just väga hapu rabarber ei ole.
Ühed parimad! Meie pere lemmikud! Esimest korda tegin neid vist eelmisel aastal. Nüüd olen neid teinud mitmeid kordi ja ikka kahekordse kogusega, süüakse kohe ära:D Panen alati rabarbereid tükeldatuna sügavkülma, siis on neid ka talvel võtta. Soovitan soojalt!
Mõnusalt mahlased rabarberimuffinid. Peale riputasin fariinsuhkrut, mis muutis muffinid mõnusalt krõbedaks.
tegin ka täna ja väga maitsvad said,liasin osadele veel mustsõstraid ka ja tegin seda külmutatud rabarberi ja marjadega,kogusest sain rohkem kui 12 muffinit.
Asendasin rabarberi jõhvikatega ja olen samuti tulemusega väga rahul :)
Mina paneksin julgelt suhkrut rohkem. Tegin topeltportsu 3 munaga kuna mune polnud rohkem- töötas.
Olen neid imetabaseid rabarbrimuffineid viimase nädala jooksul suisa 3 korda teinud, iga korraga rabarbrikogust suurendades. Täna, mil julgesin rabarbritükke sisse segada pea 600 gr ehk kahekordse koguse, saavutasin täiusliku tulemuse. 20 minutiga küpses ka rabarbritükkide-vaheline tainas kenasti läbi ning magusa ja hapu tasakaal läks minu jaoks lõplikult paika. Olen iga kord poolele kogusele midagi ka lisanud - martsipani, valget šokolaadi, kuivatatud jõhvikaid, aga tänase küllusliku rabarbrikogusega on lisandita keeksikesed oma šokolaadiga õekestest igati üle.
Kuna pelgan väga rabarbri haput maitset siis riivisin taignasse veel ca. 150 g küpsetusmartsipani. Küll tulid head ja magusad.
Valmis said :) Hullult head on :P
Tegin seekord muffinid täistera-rukkijahust ja raporteerin, et tulid väga head! Mulle meeldib hapukate rabarberite (ja ka punaste sõstarde, tikrite, ploomide) ja rukkijahu kooslus magusates küpsetistes, mõnus maalähedane. :)
Neid muffineid ei saa kiitmata jätta! Avastasin enda jaoks selle retsepti eelmisel aastal ja peale seda tunduvad kõik teised muffinid kuidagi saiased mahlaste rabarberimuffinite kõrval. Seekord panin osa rabarberi asemele maasikaid, hakkisin sisse veidi tumedat šokolaadi ning enamus nisujahust oli täisterast. Vend arvas, et tulid parimad, mis tema saanud on!
Mõnusad mahlased, pole liiga magusad ega liiga hapud. Pabervormidesse jäävad väga kinni kuid kui muffinipanni pesad määrida või ja riivsaiaga, siis tulevad väga kenasti välja.
Tegin eile esmakordselt Sinu maailma parimaid rabarbrimuffineid, väga maitsvad ja mahlased tulid!
mina kiidan samuti! olude sunnil kasutasin poole nisujahu asemel grahamjahu ning teise poole panin odrajahu. ning kuna läks selliseks katsetamiseks, siis lisasin peoga veel ka klii hommikuhelbeid. ja *ikka* tulid väga head :) ka lapsed kiitsid ja sõid kahe suupoolega :D
Tegin kõik retsepti järgi, kuid kahekordse koguse. Nüüd on juba olnud ahjus üle tunni (!), kuid sees on toored, mis toored. Toredaks teeb asjaolu see, et mul on taigent palju järgi - sellega saaks tehtud veel umbes 3 muffinipannitäit. :(
Ka minul tuli taigent ülearu palju. Retsepti järgi panin kõik kogused õiged, kuid tuli kaks plaaditäit muffineid. Lisaks olid need seest nätsked, ülearu magusad ja jäid paberi külge kinni. Suhkru ja jahu kogus tundus kuidagi kummaline - kuidas vahustada 2 muna 1,5dl suhkruga? Munad on sellise koguse suhkru sees täiesti olematud! Jahu tundus olevat liiga palju - taigen oli kuiv ja puine. Ei tulnud üldse head :(
Imemaitsvad muffinid, suhkrut panin 2dl.
Mina olen juba aastaid teinud selle retsepti järgi rabarbarimuffineid ja no nagu nimeski öeldud, siis tõesti maailma parimad mis saanud olen. Teen täpselt retsepti järgi ja tuleb 1 pannitäis (12tk.). Suppermahlased muffinid!
Väga head!
Mina ei ole kupsetaja inimene, aga proovisin seda retsepti, sest aramastan hirmsasti rabarberit. Panin veel rohkem rabarberit kui pidi ja Appi kui Head tulid!! Ongi Maailma Parimad!!! :-)
Nõustun!
Kui ma piimasaadusi tarbida ei tohi, siis millega saan asendada hapukoore? Kas hapukoore mõte on siin tainast kergitada? Kookoskoort asemele panna?
Väga maitsvad, mõnusalt niisked ja lausa hüppasid :) ise üksteise järel suhu. Kasutasin ainult täistera jahu ja osa hapukoort asendasin ricotta ja kohvikoorega.
Tõesti väga head muffinid. Oleme juba mitu korda teinud. Rabarberile võib juurde pista ka mõne maasika...
Tegin retsepti järgi, ainult kaneeli ei pannud, lisasin kookoshelbeid. Kahtlustasin, et liiga magusad-rasvased minu jaoks ja nii oligi. Taignas on tunda, et liiga palju suhkrut, lisaks vöi järelmaitse keelel. Muidugi, minu maitse pole tavaline, ma usun enamusele ongi see kombinatsioon önne tipp. Ilmselt hakkan katsetama muude jahusegude ja vöi asemel margariin ja hapukoore asemel keefir. Raberberibitykid olid muidugi hästi hapud, rohkem neid ma ei paneks, sest nad on sellised hapud, mis on liig, kui keelele satuvad. Nii et magusa -hapu tasakaal polnud minu jaoks paigas ja ei saaks ka paika sellega, et rabarberit rohkem panna. Sain 15 tk väikestesse pabervormidesse, 30 min ca 200 juures, vana elktriahi ei riskunud 15 min ja 225 pealt ära körvetada ja seest tooreks jätta. Tulidki hästi läbikypsenud ja pealt mönusad kollakad nagu vaja. Kena väike amps, lisandiks ei sobi mu meelest kohv just nende hapude tylkkkide pärast (ehk koorekohv sobiks); pigem midagi neutraalsemat ja mitte liiga magusat? Tee? Vanillikaste on ise magus...ehk punane vein, mitte köige kuivem sort.
Armastan neid rarberimuffineid oi kui palju! Kuna seekord rabarberit kaeparast ei olnud, proovisin vaarikatega. Tulid head, aga kindlasti mitte maailma parimad. Moraal, jaage selle retseptiga ikka rabarberite juurde, seal on pohjus miks nad on kutsutud maailma parimad!
Väga maitsvad tulid! :)
Need on tõesti maailma parimad ;) Asendasin nisujahu riisijahuga ja tulid maailma mõnusad ja lisaks ka gluteenivabad ;) Soovitan proovida! Kui teha retsepti järgi, siis mina saan iga kord täpselt 15 tk ;)
Tegin just enne emadepäeva ja tõesti on väga maitsvad ja väga kiirestin said otsa, aitäh retsepti eest
Maitse asi, ma ütleks! Muffinid tulid kenasti välja, aga maitse ei olnud päris maailma parim. Ootasin midagi enamat.
panin küpsetuspulbrit poole rohkem, muidu retsepti järgi. ahjus olid ca 25 minutit ja ikka seest nätsad, eks rabarberist. laps tahtis ohtralt tuhksuhkrut peale, ju me kodurabarber on suht hapu. ilmselt mingite mugandustega läheb kordamisele
Ära proovitud. Ma vist pole muffini-inimene ja eelistan pigem siinseid rabarbrikooke. Õnneks valikuid on.
Ka mina liitun siinse kiidulauluga. Tõesti väga head. Eile tegin topeltkoguse tainast kuna maja rahvast täis ja muffinid kadusid laualt lausa imekiiresti. Täna tegin teise portsu veel, aga kaneeli ja suhkrut panin rohkem ja paremad kui eilsed said :)
Tegin ka siis lõpuks, õieti mees tegi. Olid küll head! Pille, ma ei leidnud seda postitust FB-st, oleksin seal tahtnud kommenteerida :).
Panin taigna sisse hapukoore asemel 150 g vanillikohupiima. Tainas tuli väga kuiv ja pude. Parandasin olukorda 100 g hapukoore lisamisega. Muffinid on ahjus olnud juba 25 min ja on ikka veel natuke liiga heledad. Võimalik, et see tuleneb kohupiimast ja liigsest jahukogusest. Kui hapukoor millegagi asendada, siis kindlasti millegi sama vedelaga. Pärast poolt tundi küpsemist oli kõige väiksem muffin seest ja põhjast ikka veel nätske ning ei paber ei tahtnud üldse ära tulla.
Tegin esimest korda, järgisin retsepti küpsetusaja osas ja ennäe imet - küpsesid ilusti ära selle 15 mintsaga. Kiidan! Laste pärast riivisin sisse pool tahvlit valget shokolaadi. Minu meelest oleks ilma pigem liiga vähe magus.
kõige paremad!
Need tõesti imehead,olen neid korduvalt teinud:)))
olen ka neid korduvalt teinud ja no nendest muffinitest paremaid ei ole :)
Tunduvad päris maitsvad
Kas keegi oskab kirjeldada, kui palju on 300 g rabarbereid? Varred võtsin aiast ja majapidamises puudub kaal...
Sinikka, kolm-neli väiksemat vart on igati sobiv. Kui see vähe tundub, siis võid natuke veel lisada. Tükeldatult võiks olla 5-6 dl.
Tõesti imehead ja maitsesid kõigile :-)
Nii häid rabarberi muffineid sain esimest korda. Tore lõpetus Hansapäevadele!
Väga mõnusad ja mahlased !
Kasutasin riisijahu ja Tere laktoosivaba hapukoort. Küpsetuspulbrit panin pool supilusikatäit ja või asemel sama palju oliiviõli. Hapukoort panin ca 4 kuhjaga supilusikatäit tempides sellega taigna konsistentsi. Mu meelest on hea muffinitainas, kergelt veniv, mitte liiga vedel ega liiga paks. Rabarberi asemel läks seekord käiku paarsada grammi kuivatatud ja eelleotatud mustikaid. Ahjus olid 225 kraadi juures 20 ja paar minutit peale. Tulemus imeline.
See on üks minu lemmikretsepte, kui rabarberit pole käepärast, panen marju/šokolaadi vms, aga muus osas kasutan sama retsepti. Ka siin pildil on sama retsepti järgi, aga rabarber asendadtud mustikatega.
need on lihtsalt taevalikud. müüsin neid isegi koolilaadal
Just tulid ahjust. Super head mahlased ja mitte ülimagusad!
Väga head kerkisid rohkem kui pildil
Minulgi proovitud. Väga maitsvad, vägagi rahul :P
minu esimesed muffinid.ja megahead...
Plaanin samuti homme teha, kuid tahaksin asendada tavalise nisujahu kaerajahuga ning või kookosõliga. Vaatan mis välja tuleb..
Asendasin rabarberid jõhvikatega ning osa võid asendasin kookosvõiga (meie perele meeldib kookose-jõhvika kombinatsioon). Tulid väga head. Kasutasin pabervorme, kuhu kook ise kippus kinni jääma, kuid jahtunud küpsetist oli paremini võimalik vormist eemaldada. Muffinid ise tulid imehead. Mul tavaliselt probleem nendega see, et muffinid jäävad kuivaks. Edaspidi teen muffineid ainult selle retsepti järgi.
tõesti! imehead tulid.
Tegin rabarberisiirupi tegemisest üle jäänud rabarbrimassiga ja kaneeli asemel panin kardemoni. Lõhnavad jumalikult, väga mõnusad ja mahlased, tiba tulised on veel... Aga tundub, et tuleb suht kiiresti uued teha ;)
Need muffinid maitsesid juba taignana imehästi,aga peale küpsetamist veel paremini. Aitäh et jagasid oma retsepti meiega.
Need on head, korduvalt tõestatud.
Väga maitsvad! Mõnusalt mahlased ja mitte liiga magusad.
Need ongi parimad
Mahlane ja väga maitsev!
Väga hea
Maailma parimad rabarbrimuffinid
Väga lihtsad ja maitsvad muffinid, mitte väga magusad. Muffinid on rohke rabarbrisisalduse tõttu värsked ja mahlased ka järgmisel päeval. Kui soovid, torka enne küpsetamist iga muffini sisse tükike suhkrustatud ingverit.
Laia valiku muffinivorme ja muffinipabereid ning muud vajalikku küpsetamiseks leiate kauplusest Apelsin.