Sega sool, suhkur, pipar, basiilik, õli ja sojakaste ning kalla kilekotti. Lisa linnulihatükid, keera kott kinni ja raputa. Lase linnulihal üle öö marinaadis maitsestuda.
Aja kalkunitükid vardasse ja grilli 5 minutit mõlemalt poolt.
Nipid ja soovitused:
Gluteenivaba versiooni jaoks kasuta gluteenivaba Tamari sojakastet.
Retsept on Rootsi ICA-ajakirjast (Grillad kalkonspett). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare.
Tegime kana kintsulihaga, väga maitsev sai! Kuivatatud basiilikut kahjuks ei olnud, asendasin selle prantsusepärase maitseaineseguga, kus basiilik ka sees oli. Täitsa piisas ka kahest tunnist külmkapis maitsestumisest, aga üle öö on kindlasti parem!
Grillitud kalkunivardad
Marinaad sobib nii kalkuni- kui ka kanafilee jaoks.