Grillitud kalkunivardad

Marinaad sobib nii kalkuni- kui ka kanafilee jaoks. 

Kogus
Valmistusviis
Grillimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

600 g kanafileed või kalkuni rinnafileed

Marinaad:

1 tl soola

1 tl suhkrut

1 tl purustatud musta pipart

1 tl kuivatatud basiilikut

2 sl õli

2 sl sojakastet

Valmistamine

Lõika kalkuni- või kanafilee tükkideks.

Sega sool, suhkur, pipar, basiilik, õli ja sojakaste ning kalla kilekotti. Lisa linnulihatükid, keera kott kinni ja raputa. Lase linnulihal üle öö marinaadis maitsestuda.

Aja kalkunitükid vardasse ja grilli 5 minutit mõlemalt poolt.

Nipid ja soovitused:

  • Gluteenivaba versiooni jaoks kasuta gluteenivaba Tamari sojakastet.

Retsept on Rootsi ICA-ajakirjast (Grillad kalkonspett). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Hexy
postitatud 09.07.2010 13:55

Maitsesid hästi

Üllekas
postitatud 02.04.2013 11:03

Grillitud kalkunivardad olid üllatavalt maitsvad! Läheb kindlasti kordamisele. Vardad pildile ei jõudnudki, ainult marinaadis olev liha.

Pille
postitatud 18.07.2017 22:02

Ülleka pilt:

Kaare
postitatud 18.07.2017 21:19

Tegime kana kintsulihaga, väga maitsev sai! Kuivatatud basiilikut kahjuks ei olnud, asendasin selle prantsusepärase maitseaineseguga, kus basiilik ka sees oli. Täitsa piisas ka kahest tunnist külmkapis maitsestumisest, aga üle öö on kindlasti parem!