Kreemjas rabarbripirukas

Mõnusalt hõrk ja kreemjas rabarbripirukas, just nagu nimigi ütleb. Meeldis taina muredus (surusin sooja sulavõiga segatud taina pirukavormi ja siis natukeseks külma) - veidi erinev tavalisest muretainast. Kaneel ja kardemon sobivad rabarbriga imehästi.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
15 minutit + 30 minutit külmas + 30 minutit ahjus
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Tainas:

2.5 dl nisujahu

0.5 tl küpsetuspulbrit

2 sl fariinsuhkrut

100 g sulatatud võid

Täidis:

500 g rabarbrit

1 dl fariinsuhkrut

1 tl jahvatatud kaneeli

0-1 tl jahvatatud kardemoni

1.5 sl nisujahu

2 tk munakollast

3 dl 35% rõõska koort

Valmistamine

Sega jahu, küpsetuspulber, suhkur ja jahtunud sulavõi ühtlaseks tainaks.
Vajuta tainas Ø 26 cm koogivormi põhja ja äärtele ning pane 30 minutiks külma.
Seejärel küpseta 200kraadises ahjus 10 minutit.
Koori ja tükelda rabarbrid.
Sega omavahel rabarber, suhkur, kaneel, kardemon ja jahu ning kalla vormi.
Vahusta munakollased, sega koorega ja vala samuti vormi.
Küpseta kooki veel 30 minutit.
Täidis peab jääma pehme ja kreemjas.
Lase jahtuda, nii muutub pirukas tahkemaks ja seda on kergem lõigata.
Soovi korral serveeri kooki vahukoore või vaniljejäätisega.

Retsept on pärit Pere ja Kodu retseptilisast Pereköök (juuni 2003). Kauni foto tegi kasutaja Thredahlia.
LISA KOMMENTAAR

anni
postitatud 28.06.2005 19:03

on hea kook kuid ma jätaks kardemoni lisamata siis tunned seda hõrku rabarbri kreemjast maitset paremini.ja põhi on mõnus krõbe.proovida tasub ...

maxine
postitatud 22.05.2007 18:28

Super kook! Asendasin taigna 300 muretaignaga (väike eelküpsetus enne täidist) ja siis täidis peale. Hapukoore asemel sai kasutatud maitsestamata jogurtit, see mis ei sisalda tärklist ja muna 2 tk. Jahu ei pannud. Enne serveerimist tahab jahtuda. Maitse on taevalik!

maxine
postitatud 02.06.2007 20:41

Parima maitseüllatuse osaliseks sain tegelikult hoopis sellega, et kardemoni asemel kasutasin muskaati st riisivisn seda pisut. Tegelikult juhtus see juhuslikult. Kuidas kardemoniga maitseb ...ee.. ei teagi, kahjuks või õnneks ...:)

Tullia
postitatud 04.05.2008 00:19

Väga maitsev kook! Kardemoni jätsin välja ja järgmisel korral lisan pisut rohkem suhkrut.

laiskus lämmatab
postitatud 05.05.2008 16:09

Selle koogiga läks nii, et põhi sai vist veidi vähe küpsemist. Igatahes mure see ei saanud mitte... Järgmisel korral võtan igatahes selle arvesse, sest maitselt on see väga hea kook ja väärib igatahes teistkordset tegemist küll.

Vandiste
postitatud 23.05.2008 22:20

Tegin seda rabarbrikooki. Kohe suure plaaditäie, et meie suurele perele jätkuks. Aga kuna antud kook on tõeliselt hõrk, on plaaditäiest järel vast 1/3.

Mann
postitatud 23.05.2008 22:20

see meite peres juba mitu aastat üks lemmikutest olnud

Moxuma
postitatud 22.04.2009 08:09

Tõsiselt hea oli ning veel parem oli teisel päeval. Viimase tüki õiguse üle tekkis isegi väike vaidlus, kes selle saab :)

Infanta
postitatud 12.05.2009 15:53

Rabarbripirukasse panin kommentaare lugedes veidi rohkem suhkrut (mis oli VÄGA arukas tegu :))

Ssille
postitatud 18.05.2010 10:22

Tegime kokkuhoiu kokaklubis, kook oli hea, aga natuke liiga hapu.

Tiramiiiisu
postitatud 14.03.2011 08:28

Superhea kook, kõik koostisosad ja maitsed on tasakaalus. Väga hõrk!

Hexy
postitatud 31.05.2011 18:25

Maitse oli hea, aga mitte minu lemmik

Hexy
postitatud 31.05.2011 18:26

Maitse oli hea, aga mitte minu lemmik

Ilsu
postitatud 28.05.2013 17:07

Hästi mõnus kook, ükskord oli koort vähem ja asendasin 1 dl koort kondentspiimaga, toimis ka heasti:) Sõbrad küsivad nüüd retsepti kõikaeg :D

Tiina
postitatud 25.06.2014 14:38

Mõnusalt kreemjas kook. Lisasin osa koore asemel tumedat rummi (kardemoni ei pannud) ja panin kaks tervet muna (ei olnud midagi munavalgetega teha sel hetkel ja ära visata ju ei raatsi). Aga poole tunniga jäid rabarberitükid veidi nagu tooreks.

Mia
postitatud 26.05.2015 18:07

Minul ei tulnud välja midagi erilist: liiga vedel ja suhkrut oli vähe.