250 g nisujahu
0.5 tl söögisoodat
4 tl ingveripulbrit
0.5 tl jahvatatud kaneeli
0.5 tl jahvatatud muskaatpähklit
0.5 tl jahvatatud vürtspipart
125 g pehmet võid
150 g demerara suhkrut
80 g heledat või tumedat siirupit
75 g peenelt hakitud ingverisukaadi
Sõelu kaussi jahu, sooda ja maitseained. Lisa suhkur ja võitükikesed ning näpista tainas ühtlaseks, siis sega juurde siirup. (Kui kasutad köögikombaini või suurt mikserit, siis lisa suhkur, või ja siirup korraga ning sega kuivainetega). Viimasena sega juurde ingverisukaad.
Suru tainas ühtlaseks, siis rulli kergelt jahusel laual umbes 1 cm paksuseks. Keera toidukilesse ning pane tainaplaat umbes 2 tunniks jahedasse.
Kuumuta ahi 160 kraadini.
Lõika tainast ümmargused küpsised, aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 25 minutit. Lase ahjuplaadil 10 minutit jahtuda, siis libista ettevaatlikult metallrestile jahtuma.
Kui soovid veidi vintskemaid küpsiseid, proovi Briti koka Delia Smithi retsepti. Siinse pildi tegi Silja.
esimene pannitäis tuli vapustavalt hea... kahjuks küll ilma muskaat pähklita teise pannitäiega läksin aga ingveriga vist liiale sest küpsised tulid kibedad nii et maitsestage, aga siin on vähem rohkem :D
oohhh!!!Need ingveri küpsised on testi suurepärased, mul ka õnnestus terve plaaditäis!!!
V2ga head tulid mul esimesel korral! Teisel korral l2ks vist soodat pisut palju, siis ei olnud nad s88davad. V2ga huvitavad ja 6igel valmistaamisel suurep2rase maitsega!
Head vürtsikad ja krõbedad. Head ka ainult ingveripulbriga tehes. Tegin tumedama siirupiga ja said veidi tumedamad.
Ingveriküpsised
Gingernuts või ginger nut biscuits on armastatud krõbedad ingveriküpsised Suurbritanniast.