150 g võid (nt Saaremaa 82%)
150 g suhkrut
0.5 tl soola
250 g nisujahu (u 4 dl)
250 g maitsestamata kohupiima
Sisse:kooritud ja sektoriteks lõigatud õunu
Peale:Sulata või, lisa suhkur, kohupiim, sool ja jahu. Sega ühtlaseks tainaks ning pane pooleks tunniks külmkappi tahenema.
Jaga tainas kaheks osaks ja rulli kumbki tainas kergelt jahusel laual ümmarguseks. Lõika 12 sektoriks.
Aseta iga sektori laiemasse otsa õunalõik ja rulli tainas kitsama otsa suunas kokku. Tõsta ahjuplaadile. Määri pealt munaga, soovi korral puista peale veidi pärlsuhkrut.
Küpseta 200kraadises ahjus kuldpruuniks (umbes 20 minutit).
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
hästi head, mulle vägaväga meeldivad, tegin just ja mul tulid väikesed saiakesed, n-ö üheampsused, kaks ja pool plaadi täit tuli neid lausa, soovitan soojalt, hea kaasa võtta
proovin :)
Väga-väga maitsvad. Minu raputaks veidi suhkrut-kaneeli õuntele, kuna valisin hapud õunad.
Hästi mõnusad!
Need on küll ühed hästi maitsvad ja lihtsad ampsukesed, maitsesid kõigile pereliimetele ka, igaüks kes lauast mööda käis, ikka ja jälle haaras ühe smile :)
Nämma! Kuna või on nii kalliks läinud, kasutasin margariini ning tahan hoiatada - kui või asemel on margariin siis vajab taigen märksa rohkem jahu. Väga maitsvad snäkid ning kiire ja lihtne teha!
võimatu rullida seda grammi pealt retsepti järgi tehtud tainast :( kasutasin rullimisel ka jahu veidi. Tainas laua küljes totaalselt kinni, õunatükki tainakolmnurga sisse keerutades pudises tainas selle ümbert lihtsalt laiali, kogu kupatus rändas prügisse :( väga õnnetu ja ei küpseta tükk aega midagi. Kas siin on mingid poolproffide iseenesestmõistetavad põhitõed, millest ma ei teadnud või mida ma siis valesti tegin?
Minu lemmikud.
Idee iseenesest väga äge ja lihtne teha, ei mingit mässamist, aga minu jaoks tulid liiga magusad. Teinekord peab lihtsalt vähem suhkrut lisama.
Olen teinud, lihtne ja maitsev :)
u 20 aastat meie pere lemmikud õunaajal
Lastele need kohupiima-muretainast pirukad väga meeldivad, alati suur hitt!
Lihtne teha, väga maitsvad ja näevad kenad välja! Hea näiteks külakostiks kaasa võtta.
Olen neid teinud juba nõuka ajal, praegu teen lihapirukaid selle retsepi järgi - ilma suhkruta.
Olen neid juba aastaid teinud- minu ja pere lemmikud!
Tõeline nauding :)
Proovisime ja väga maitsvad ning lihtsad teha. Kõik puruvanad pistsime kohe nahka, järgmiseks päevaks ei jäänud midagi.
Küpsetan neid igal sügisel :)
Puruvanad e. kohupiima-õunasarvekesed
Väikesed sarvesaiad kohupiima-muretainast, mille sees on peidus õunatükk. Puruvanad maitsevad hästi mitu päeva.