Mustikakook mandlite ja konjakiga

Juurde sobib pakkuda vahukoort või poolsulanud vaniljejäätist.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Tainas:

250 g nisujahu

175 g võid

60 g suhkrut

2 tk munakollast

Täidis:

1 kg mustikaid

600 g suhkrut

0.5 dl jämedalt jahvatatud mandleid

0.5 dl konjakit

Juurde:

vahustatud 35% rõõska koort või poolsulanud vanilli- jäätist

Valmistamine

Hõõru suhkur ja munakollased pehme võiga läbi, lisa jahu.
Sega tainas ühtlaseks ja lase mõni tund külmkapis seista.
Näpi jahutatud tainas ümmarguse koogivormi põhjale ja servadesse. Torka kahvliga mõned õhuaugud sisse ja küpseta 200-kraadises ahjus kuldpruuniks.
Pane mustikad potiga tulele ja kuumuta koos suhkruga umbes 15 minutit.
Laota paks kiht saadud marjamoosi koogipõhjale.
Raputa peale mandlipuru.
Vahetult enne pakkumist niisuta kooki konjakiga.

Retsept ilmus ajalehes Postimees (Tädi Salme mustikakook). Pildi tegi VIKE.

LISA KOMMENTAAR

Vike
postitatud 01.09.2012 09:36

Maitselt polnud vigagi, kuid: - suhkru kogus moosi jaoks oli minu arvates liiga suur, oleks tulnud ülimagus. - ma ei saa ka täpselt aru, miks peaks mustikaid üldse moosiks keetma selle koogi jaoks. OK, korra ahjus läbi kuumutada poleks paha, aga mul tuli moos ikka väga vedel, nii et koogi peale proovisin just paksema osa panna. Konjaki lisamine andis maitsele palju juurde, ilma oleks liiga magus olnud.