100 g värskeid basiilikulehti
1-2 küüslauguküünt
50 g röstitud piinia- või seedermänniseemneid
soovi korral veidi sidrunimahla
1-1.5 dl külmpressitud oliiviõli
4 sl riivitud pecorinot või parmesani
Peenesta basiilikulehed, kooritud ja poolitatud küüslauguküüned ja röstitud piiniaseemned kas köögikombainis või uhmris. Lisa edasi segades 1 dl oliiviõli.
Sega juurde riivitud juust ning vajadusel veel oliiviõli. Soovi korral maitsesta soola ja tilga sidrunimahlaga.
Pesto säilib kinnises nõus külmkapis umbes nädal aega.
Stilistika: Nami-Nami toimetaja Martiina Anni, foto: Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
Röstsaia ja tomatiga ülihea :)
India pähklid oli kapis, kasutasin neid. Sai mõnus, aga lasin vist liiga kreemiseks. Basiilik peab nüüd küll potis kõvasti kosuma, enne kui uue pesto saab :) 100 g teeb puhta töö, kui basiilikut just metsikult ei voha.
eee... kuidas poepesto väga kaua säilib?
Säilitusained? Mingi pastöriseerimisprotsess? Variante on mitu.
Enamasti säilib ka kodune pesto kauem kui nädala, eriti kui peale kiht õli valada.
Mõnus!!!
Pesto alla genovese ehk klassikaline basiilikupesto
Klassikalist rohelist basiiliku-piiniaseemnepestot tuntakse Pesto alla Genovese ehk Genoa pesto nime all. Traditsiooniliselt valmistatakse seda uhmris tampides ja peenestades.