500 g röstitud, aurutatud või keedetud peeti
2 suurt apelsini
paar peotäit põldsalatit
peotäis jämedalt hakitud kreeka pähkleid
soola ja musta pipart
värsket münti
Salatikaste:2 dl vedelat maitsestamata jogurtit
1 tl riivitud ingverijuurt või ingveripulbrit
maitse järgi soola
Koori vajadusel peedid, lõika väikesteks sektoriteks. Koori apelsinid, fileeri.
Sega peedisektorid, apelsin ning pähklid, maitsesta soola-pipraga ning sega juurde mündilehed.
Sega kastmeained omavahel, serveeri salati kõrvale.
Algidee on Rootsi ajakirjandusest, salati püüdsid pildile Nami-Nami toimetajad Kaare Sova ja Martiina Anni.
Väga-väga maitsev ja üllatavalt toitev salat, mis sai palju kiita ka neilt, kes muidu salatikausi edasi annavad. Münt on täpp i-le, seda ei tasuks kindlasti ära jätta, muidu jääb salat palju igavama maitsega.
See retsept ilmus mul kunagi ka Selveri jõululehes, Andress Teiss tegi pildi ka juurde:
Röstitud peediga ekstra maitsev! Läheb kordamisele.
Peedi-apelsinisalat ingveri-jogurtikastmega
Mõnusalt talvine salat, mis sobib nii lisandiks kui ka eelroaks. Eriti maitsev jääb see talviselt värvikirev salat, kui kasutada röstitud peete, ent ka aurutatud või keedetud peedid sobivad. Peetide magusus sobib hästi apelsinide hapususega, ingveri-jogurtikaste rõhutab aga jõulusust.
Väga hästi sobib siin kasutada Laheotsa keedetud peeti vaakumpakendis.