Juustuküpsised rosmariiniga

Veidi vürtsikad juustuküpsised sobivad kokteilikõrvaseks või eelroaks supi kõrvale.

Kogus
20 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

100 g võid

200 g nisujahu

2 sl riivitud parmesani või muud juustu (Cheddar, Gruyère)

1 sl värsket hakitud rosmariini

1 sl värsket hakitud tüümiani

1 tl meresoola

0.5 tl purustatud musta pipart

0.5 tl Cayenne'i pipart

1 sl külma vett

1 muna

Valmistamine

Lõika või väikesteks kuubikuteks ja sega köögikombainis koos jahu, juustu, 1/2 rosmariini, 1/2 tüümiani, 1/2 meresoola, 1/2 pipra ja 1/2 Cayenne'i pipraga peeneks. Lisa munakollane ja vesi ning sega, kuni saad ühtlase tainapalli (vajadusel lisa teelusikaga vett).

Rulli tainas 1 cm paksuseks ja lõika 5 cm läbimõõduga ketasteks.

Laota kettad ahjuplaadile ja määri pealt munavalgega. Sega ülejäänud maitseained ning puista küpsistele (suru kergelt taina sisse).

Küpseta 180-kraadises ahjus 12-15 minutit, kuni küpsised on kaunilt kuldsed.

Lase valmis küpsistel ahjuplaadil jahtuda, säilita õhukindlas purgis. 

Retsept Briti ajakirjast The Times (Parmesan rosemary biscuits), pildi tegi NEF.

LISA KOMMENTAAR

Nef
postitatud 12.05.2010 15:38

Juustu panin natuke rohkem, kui retseptis kirjas (u.4 sl), cayenne'i pipart ei olnud kodus, panin selle asemel paprikapulbrit. Pool ajast küpsetasin 180 kraadi juures, pool 200 kraadi juures, kokku u 20 min, siis said ilusad kuldsed. Küpsised ise on väga hea maitsega, mõnus soolane amps.