250 g nisujahu
0.5 tl riivitud muskaatpähklit
0.75 tl küpsetuspulbrit
125 g pehmet võid
100 g suhkrut
1 suur muna
1 tl vanilliekstrakti
Veeretamiseks:1 sl jahvatatud kaneeli
2 sl suhkrut
Sega kausis jahu, muskaatpähkel, küpsetuspulber ja sool.
Hõõru suures kausis või suhkruga heledaks vahuks, klopi juurde vanill ja muna. Sega juurde kuivained, kuni saad ühtlase sileda taina.
Sega taldrikul 2 sl suhkrut ja kaneel. Vormi tainast kreeka pähkli suurused pallikesed (umbes 12-14 g), veereta pallikesi kaneelisuhkrus.
Aseta tainapallid küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile, jättes tainapallide vahele 3 cm ruumi. Vajuta käega või kahvliga veidi lamedamaks. Küpseta 15 minutit 180-kraadises ahjus, kuni küpsised on kuldpruunid.
Tõsta ahjuplaat välja, lase 1-2 minutit seista ja siis tõsta küpsised restile jahtuma.
Väga mõnusad küpsised ja lihtne teha. Sain sellest kogusest kaks plaaditäit, teise plaaditäe jagu pallikesi panin koos kaneeli ja suhkruga kilekotti ja raputasin seal kergelt läbi. Said kiiresti ja ilusti kaneeliseks. Lähevad kindlasti kordamisele :)
Läksid meie peres peale küll. Ilmselt teeme veel.
Need on väga maitsvad küpsised.
Mõnusad vürtsised krõbedad küpsised maitsevad hästi koos klaasi külma piimaga. Küpsised valmivad kiiresti ja kerge vaevaga. Muskaat ja kaneel lisavad küpsistele pisut jõuluhõngu.
Muskaatküpsised
Üsna lihtsalt valmistatavad küpsised, mida enne küpsetamist veeretatakse kaneelisuhkrus. Valmis küpsised on maitsvad ja mõnusalt muskaadilõhnalised.
Eriti rammusa ampsu ihalejad võivad küpsiseid paksu hapukoore sisse kasta enne suhupistmist.