Registreeri kasutajaks
Otsing

Tagasi...

Kana-klimbisupp

Hea kodune supp, sobib argiõhtu pearoaks.

Selle klimbiretsepti järgi tulevad üsna tummised ja tugevad klimbid.

neljale

Pane kana poolkoivad külma vette keema, korja keetmisel tekkiv vaht.
Lisa puljongikuubikud*. Keeda tasasel tulel 20 minutit.
Lisa tükeldatud porgand ja juurseller, keeda 5 minutit.
Lisa tükeldatud kartulid.
Kui kanakoivad on pehmed, siis tõsta need vahukulbiga taldrikule jahtuma.
Samal ajal valmista klimbitainas. Selleks sega lahtiklopitud muna hulka vaheldumisi sulatatud võid, piima ja jahu, maitsesta soolaga. Kui kanakoivad on puljongist välja võetud, siis tõsta kuuma vette kastetud teelusikaga klimbitainast keeva supi sisse**. Klimbid on valmis, kui need pinnale kerkivad.
Eralda kanakoivalt liha, lõika tükkideks ja tõsta potti tagasi.
Vajadusel maitsesta suppi veel soolaga.
Serveerimisel puista supile hakitud tilli või peterselli.

* Kasutan nn öko-aedviljakuubikuid, mis ei sisalda naatriumglutamaati jms. Tegelikult piisab selle supi puhul ka soola-pipra-maitserohelisega maitsestamisest.
** Klimpe on hea vormida kahe teelusika abil - ühega võtad klimbisegu, teisega silud pealt kenasti ära ja siis tõukad supi sisse.

© NAMI-NAMI RETSEPTIKOGU
Põhiroog
Keetmine/kuumutamine
  • Aedviljaroad
  • Linnuliharoad
  • Supid
  • Eesti
45 minutit


Kommentaarid:

(13.06.2008 19:38:58)
Tegin seda suppi, kuid pisut teistmoodi järjekorras. Väga hea tuli, ja klimbid on täpselt parajad. Kui keegi soovib klimpide retsepti siis see on täpselt õige :)
jersey
(12.09.2008 14:51:45)
Hirrrrrmus hea, panin selleri asemel porrut. See läheb ka meie retseptide kullavaramusse :)
Elsa
(26.07.2009 14:50:21)
Kana-klimbisupp on maailma parim!
Aniitram
(17.08.2009 16:42:26)
hea supp, tegin tavalise puljongi kuubiku ja porruga. Lapsele (2a.) väga maitseb.
mari
(19.08.2009 16:35:19)
Tõeliselt hea supp! Mees, kes muidu kana ja klimpe ei söö, sõi seda suppi väga hea meelega!
triin
(13.01.2010 11:40:23)
Väga maitsev.
Karin
(1.07.2010 13:09:35)
Tuletab minu kadunud vanaema meelde... See supp oli üks lapsepõlve lemmikutest!
Kai
(20.07.2011 8:33:54)
Nüüd juhtus nii, et mees tegi mulle komplimendi, mille peale ei tea, kas kurvastada või rõõmustada: "See supp on kõige parem supp, mille sa üldse kunagi teinud oled."
:P
Aga tõesti ongi väga maitsev supp.
Puljongikuubikuid ma ei lisanud, meile piisas soolast-piprast, nagu ka retseptis öeldud on.
Retsept rändas lemmiktoitude kausta.
Dee
(6.12.2011 17:26:06)
Mul tuli üsna paks, lusikas lausa seisab sees püsti aga mul olid hiidkartulid ja klimpe sai ka tiba rohkem sisse sulpsatud :) Hea vaheldus nuudli-kanasupile.
Siiri
(7.10.2012 15:41:45)
Mõtlesin ka teha seda suppi, väga-üli hea tuli aga klimbid tegin piima asemel hapukoorega. Veelgi parem kui piimaga.
Kiku
(29.12.2012 5:35:45)
Mõtlsni teha .
rm
(19.04.2013 11:47:42)
Tegelikult ei saa aru, milleks seda puljongikuubikut veel vaja on?
keedad ju juba ise puljongit, milleks sinna neid keemiapomme lisada?
mgg
(1.06.2013 13:53:24)
Kas teil tõesti tulid selle retsepti järgi korralikud klimbid? Täna proovisin umbes seitsmendat korda täpselt seda retsepti järgides ja no mitte ei tule õigeid klimpe. Tainas on suht vedel ja kui klimbid pinnale kerkivad, siis on nad seest ikka täiesti vedelad. Kui panen jahu kõvasti juurde, siis küpsevad seest ka läbi. Mitte ei saa aru, mida ma valesti teen.
juulia11
(3.09.2013 22:03:43)
Ka minul ei tule selle retsepti järgi klimbid välja. Klimbipuder jääb leeme sisse vaid.
Ennem on ka seda olnud, aga pole täiesti kindel, et täpselt see retsept. Aga jahu tuleks teine kord rohkem panna.
Marit
(29.09.2013 17:13:24)
Tuleb kontrollida millist jahu kasutate. Veski Mati jahuga niisugust nalja pole juhtunud.
Liisamaria

Kommenteeri