500 g kanamaksa
1 dl nisujahu
1 sl Hiina viievürtsisegu
0.5 tl soola
2 rohelist paprikat
1-2 sibulat
1.25 dl hoisin kastet
4 sl šerrit
2 sl sojakastet
0.5 tl teravat küüslaugu-tšillikastet
2 sl võid
2 sl õli
2.5 dl vett
Valmista kõik komponendid esmalt ette. Puhasta kanamaks, lõika pooleks ja eemalda rasv. Loputa ja patsuta köögipaberiga kuivaks.
Sega kausis jahu viievürtsisegu ja soolaga.
Lõika paprikad 2,5 cm tükkideks. Lõika kooritud sibul pikuti pooleks, siis 5 mm paksusteks viiludeks.
Kastme jaoks sega hoisin-kaste, šerri, sojakaste ja küüslaugu-tšillikaste omavahel.
Kuumuta õli ja või suurel praepannil keskmisel kuumusel. Kasta kanamaksad jahusegusse, siis tõsta pannile. Pruunista pannil mõned minutid (vajadusel tee seda jaokaupa), siis tõsta taldrikule ootele.
Siis lisa pannile paprika ja sibul ning vesi. Tõsta veidi kuumust ning kuumuta aeg-ajalt segades umbes 5 minutit või kuni vedelik on aurustunud.
Pane praetud kanamaks uuesti pannile. Lisa kaste ja alanda kuumust. Kuumuta pidevalt segades, kuni kaste on paksenenud. Puista peale roheline sibul ja serveeri.
Retsept mugandatud siit.
Vürtsikas kanamaks pipra ja sibulaga
Hiina mõjutustega roog kanamaksa ja rohelise paprikaga. Serveeri näiteks riisipadjal või kergelt kuumutatud spinatiga.