Üleküpsetatud rooskapsavorm

Rooskapsagratään ehk juustukastmega kaetud ja ahjus üle küpsetatud rooskapsad on mõnus lisand sügistalvisele lauale. 

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

600-700 g rooskapsaid

Juustukaste:

3 sl võid

3 sl nisujahu

5 dl piima

riivitud muskaatpähklit

soola ja musta pipart

100 g riivitud juustu

Valmistamine

Puhasta esmalt rooskapsad - lõika varrepoolne ots ära, eemalda välimised koledad lehed. Siis lõika rooskapsad pikuti pooleks. Keeda kapsaid soolaga maitsestatud vees umbes 2 minutit - ära üle keeda, sest kapsad küpsevad ju ahjus edasi. Kurna valmis kapsad ja tõsta kõrvale.

Kuumuta paksupõhjalises potis keskmisel kuumusel või, sega juurde jahu ja kuumuta läbi. Lisa toasoe piim, siis vispelda kaste ühtlaseks.  Kuumuta, pidevalt segades, kuni kaste pakseneb. Sega juurde suurem osa riivitud juustust, siis maitsesta kaste soola, pipra ja muskaadiga.

Laota rooskapsad võitatud ahjuvormi, siis tõsta peale juustukaste. Puista peale ülejäänud juust. Küpseta 180-kraadise ahju keskosas umbes 30 minutit, kuni roog on pealt kenasti kuldne ja juust on sulanud.

Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 03.10.2016 10:43

Noh, juustukate pole vist ühtegi köögiviljarooga kehvemaks teinud :) Selline hea ja vanamoodne roog!