Valge šokolaadi-rabarbriruudud

Suhkrustatud ingver ehk ingverisukaad annab sellele plaadikoogile eriti mõnusa meki. Kui Sa seda poest ei leia, siis võid koogile lisada natuke ingveripulbrit või veidi riivitud ingverijuurt - või lihtsalt ingveri ära jätta. 

Kogus
16 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

200 g võid

200 g hakitud valget šokolaadi

3 suurt muna

150 g Demerara või heledat muscovado suhkrut

200 g nisujahu

1 tl küpsetuspulbrit

250 g tükeldatud rabarbrit

paar lusikatäit ingverisukaadi

Valmistamine

Kuumuta ahi 200 kraadini.

Pane 150 g hakitud valget šokolaadi ja või väikesesse potti või kuumakindla kausiga vesivanni kohale. Kuumuta segades, kuni šokolaad ja või on sulanud ja segunenud. Tõsta tulelt ja lase jahtuda.

Klopi munad suhkruga tugevaks kohevaks vahuks. Vispelda juurde jahtunud šokolaadi-võisegu. Sõelu juurde küpsetuspulbriga segatud jahu, siis ülejäänud šokolaaditükikesed, rabarber ja ingverisukaad. Sega õrnalt läbi.

Kalla tainas korralikult võitatud või küpsetuspaberiga vooderdatud u 24x30 cm koogivormi ning küpseta 200-kraadises ahjus umbes 25 minutit, kuni koogi keskele torgatud puutikk puhtaks jääb. Ära üle küpseta, muidu jääb kook kuiv!

Lase koogil vormis jahtuda, enne serveerimist lõika ruutudeks. 

Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 09.06.2014 22:22

Väga head koogikesed! Mul oli ca 100 g heledat muscovadot ja 100 g fariinsuhkrut, šokolaad oli Kalevi valge küpsetusšokolaad ja rabarber muidugi oma aiast.

Merike K @ FB
postitatud 09.06.2014 22:50

Väga hea kook, kindlasti läheb kordamisele!

Merle T @ FB
postitatud 10.06.2014 12:43

Sai ka eile küpsetatud ja tõesti väga maitsev ;)

Kristel J @ FB
postitatud 10.06.2014 12:45

Tegin ka eile. Üks väike miinus on - mulle üldse ei meeldi valge šokolaadi maitse (oma viga muidugi). Aga ülejäänud kook oli väga hää :)

Tiina
postitatud 16.06.2014 21:55

Tõeline suvilakook! Maitsev ka pealeselle!

Annika Kits
postitatud 19.06.2014 22:29

Väga maitsev, yks hästi Magus kook hapude rabarbrikildudega. Mul oli kypsuse hindamisega raskusi, kartuses yle kypsetada vötsin liiga vara välja, jäi keskelt veidi toores ja pidi lusikaga serveerima, aga hea oli ikka.

Hexy
postitatud 06.06.2015 23:15

Kook nagu kook ikka, erilist vaimustust siiski minus ei tekitanud.

Urve Kalda
postitatud 28.05.2016 09:24

VÄGA HEA!

Ingrid
postitatud 03.06.2020 20:04

Hea kook. Teisel korral asendasin valge šokolaadi piimašokolaadiga, sukaadi asemel lisasin 2 tl ingveripulbrit. See variant maitses imehea :)