Uhke toorjuustukook

Klassikaline toorjuustukook kaetakse enne serveerimist vahukoore ja soolahelvestega timmitud karamellikastmega. 

Kogus
kaheksale kuni kümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Küpsisepõhi:

150 g Digestive-küpsiseid

100 g sulatatud võid

Toorjuustutäidis:

600 g maitsestamata toorjuustu

170 g suhkrut (u 2 dl)

3 muna

2 tl vanillisuhkrut

150 g Saare Smetana hapukoort

Kate:

1 dl 35% rõõska koort

150 g Saare Smetana hapukoort

2 tl vanillisuhkrut

1 dl karamellkastet (nt Schwartau)

(Maldoni) meresoolahelbeid

Valmistamine

Valmista koogipõhi. Purusta küpsised, sega sulavõiga. Suru küpsisepuru võiga määritud 24 cm lahtikäiva koogivormi põhjale ja külgedele. Tõsta koogivorm külmkappi ootele. 

Valmista täidis. Pane toorjuust kaussi, vahusta elektrimikseriga umbes minut aega. Sega juurde suhkur, mikserda läbi. Lisa ükshaaval vahustades munad. Lisa vanillisuhkur ja hapukoor. 

Kalla toorjuustusegu küpsisepõhjale. Küpseta 175-kraadises ahjus umbes 45 minutit. Lülita ahi välja, pista puulusikas ahjuukse vahele ja lase koogil veel ahjus tund aega järelküpseda. 

Võta kook ahjust välja, kata toidukilega ning pane vähemalt 4 tunniks külmkappi tahenema. 

Kaunista kook.Vahusta rõõsk koor ja hapukoor, maitsesta vanillsuhkruga. Määri kreem jahtunud toorjuustukoogile. Nirista peale karamellikastet. Vahetult enne serveerimist puista peale meresoolahelbeid. 

Nipid ja soovitused:

Retsept mugandatud Soome ajakirjast Koti & Keittiö

LISA KOMMENTAAR

Maire L @ FB
postitatud 05.06.2014 16:23

Pole eriline magusasõber, aga seda kooki prooviks kindlasti.väga isuäratav.