Koulouria seesamirõngad

Thessalonikist pärit koulouria Thessalonikis seesamirõngad, mis meenutavad natuke suuri barankasid. Analoogsed saiakesed on Türgis tuntud 'simit' nime all. 

Mõistliku hinnaga seemneid, pähkleid ja kuivatatud puuvilju leiate Germundi veebipoest. 

Kogus
u 12 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Leib/sai
Lisategevused

Koostisosad

400 g nisujahu

1 tl soola

1 pakike kuivpärmi

2.5 dl käesooja vett

4 sl oliiviõli

Lisaks:

sooja vett

200 g seesamiseemneid (nt Germund)

Valmistamine

Kuumuta ahi 180 kraadini, kata ahjuplaat küpsetuspaberiga.

Sega jahu, kuivpärm, sool, sega juurde vesi ja õli. Sõtku ühtlaseks siledaks ja elastseks tainaks. Vajadusel lisa lusikatäis õli või jahu. Kata tainakauss kilega või puhta köögirätikuga, lase soojas kohas kahekordseks kerkida.

Võta ports tainast (nii umbes pinksipalli jagu), veereta pikaks vorstiks, pikkusega u 20 cm. Vajuta otsad kinni, nii et saad rõnga.

Kasta saadud rõngas ettevaatlikult sooja vette, siis veereta seesamiseemnetes.

Aseta ahjuplaadile. Lase veidi kerkida, siis küpseta 200-kraadises ahjus umbes 20 minutit, kuni seesamirõngad on kuldsed ja läbi küpsenud.

Koulouri peab olema kergelt krõbe pealt!

LISA KOMMENTAAR