Lillkapsapirukad

Retsepti jagas Bonduelle oma Facebooki lehel novembris 2013. NB! Neid pirukaid praetakse pannil!!!

Kogus
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

Tainas:

2 dl piima

300 g nisujahu (5 dl)

1 sl tuhksuhkrut

5 sl võid

4 g kuivpärmi

soola

Täidis:

400 g Bonduelle'i külmutatud lillkapsast

4 muna

50 g võid

soola ja musta pipart

Valmistamine

Keeda lillkapsaõisikuid mõned minutid, kurna. Lõika üsna väikesteks tükkideks ja prae seejärel võis. Sega juurde 4 muna, sool ja pipar ning laske jahtuda.

Valmista tainas. Segage 1 klaas jahu piima, kuivpärmi, pehme või, suhkru ja soolaga. Lisa vähehaaval ülejäänud jahu ja sõtku, kuni tekib ühtlane mass. Kata tainas rätikuga ja lase 45–60 minutit kerkida.

Kui tainas on kerkinud, vormi sellest ümmargused kettad ja lisa nende keskele lusikatäis täidist. Vajuta servad tugevasti kinni.

Aseta küpsetusplaadile ja lase valmis pirukatel pool tundi seista.

Prae kuumas päevalille- või rapsiõlis mõlemalt poolt 2 minutit. Aseta majapidamispaberile, et liigne õli välja nõrguks.

Pildi tegi KARIMA.

LISA KOMMENTAAR