Näpi jahu, sool ja või puruseks, lisa piim ja munakollased.
Sega ühtlaseks tainaks ja pane kilekotis üheks tunniks sügavkülmikusse.
Vormi tainast pikk vorst, jaota see 30 tükiks. Vormi iga tükk sõrmelaiuseks 20 cm pikkuseks kangiks.
Määri kangid pealt munaga, puista pinnale erinevaid seemneid ja veidike meresoola.
Tõsta kangid küpsetuspaberile ja küpseta 200-kraadises ahjus 20-25 minutit.
Retsept on Soome ajakirjast Kotivinkki 11/1992, pildi tegi VIKE.
Peale riputasin tavalise soola asemel soolahelbeid. Küpsetasin 175 kraadises ahjus ca 20 minutit.Ma laiskvorst ei hakanud sõrmejämedusi pulkasid vormima, vaid rullisin taigna 1cm paksuseks ning lõikasin sobiva laiusega ribad. Järgmine kord teeks veelgi õhemaks (ca 0.5 cm), sest nad kerkisid kõrgemaks.
Soolapulgad
Soolapulgad säilivad mitu nädalat õhukindlas karbis.