500 g kartulit
250 g ricotta kohupiima
50 g sulatatud võid
90 g nisujahu (u 1,5 dl)
2 sl hapukoort
2 muna
Keeda kartulid soolaga maitsestatud vees pehmeks. Seejärel koori ja suru kahvliga puruks.
Sega juurde ricotta ja sulatatud või. Seejärel sega juurde ülejäänud ained, maitsesta soolaga.
Kuumuta pannil õli. Tõsta lusikaga pannile väikesed tainakuhjad, vajuta lamedamaks ja küpseta mõlemalt poolt kuldpruuniks.
Retsept on mugandatud Ragne Värki ja Andra Kalda raamatust "Retseptisahtel käsitöökapis" (Varrak, 2013).
aga mind häirib see sõna --ricotta ricotta kaua me italjaanotame, KOHUPIIM mitte ricotta.
Sõna ei pruugi meeldida, aga ricotta ja see klassikaline kohupiim valmistatakse tehnoloogiliselt väga erineval moel ja ka maitseomadused on väga erinevad. Ricotta on vadakukohupiim, aga ju on see sõna liiga kohmakas, sestap kasutataksegi hetkel enamasti ricotta't.
Aitäh leidsin lõunaks midagi head nüüd mida teha :D tundub hea ja ricotta on mu lemmik!
Tõesti on väga head ja maitsesid kõigile!
Mina lisasin veel siia kamasmuuti segu, mis annab hea maitsenüansi. Samas panin nii munavalge ja kollase.
Ricotta-kartulisõrnikud
Kartulisõrnikud on maitsvad nii pannikuumalt kui ka jahtunult, seega sobivad need hästi ka piknikukorvi.