Ricotta-kartulisõrnikud

Kartulisõrnikud on maitsvad nii pannikuumalt kui ka jahtunult, seega sobivad need hästi ka piknikukorvi. 

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

500 g kartulit

250 g ricotta kohupiima

50 g sulatatud võid

90 g nisujahu (u 1,5 dl)

2 sl hapukoort

2 muna

soola

Valmistamine

Keeda kartulid soolaga maitsestatud vees pehmeks. Seejärel koori ja suru kahvliga puruks. 

Sega juurde ricotta ja sulatatud või. Seejärel sega juurde ülejäänud ained, maitsesta soolaga. 

Kuumuta pannil õli. Tõsta lusikaga pannile väikesed tainakuhjad, vajuta lamedamaks ja küpseta mõlemalt poolt kuldpruuniks. 

Nipid ja soovitused:

  • Neid kartulisõrnikuid võib edukalt teha ka eelmise päeva lõuna- või õhtusöögist järele jäänud kartulitest. Kartulitainasse võid lisada ka hakitud murulauku või erinevaid värskeid ürte. 

Loe veel:

Retsept on mugandatud Ragne Värki ja Andra Kalda raamatust "Retseptisahtel käsitöökapis" (Varrak, 2013). 

LISA KOMMENTAAR

nuss
postitatud 22.05.2013 09:38

aga mind häirib see sõna --ricotta ricotta kaua me italjaanotame, KOHUPIIM mitte ricotta.

Pille
postitatud 22.05.2013 15:39

Sõna ei pruugi meeldida, aga ricotta ja see klassikaline kohupiim valmistatakse tehnoloogiliselt väga erineval moel ja ka maitseomadused on väga erinevad. Ricotta on vadakukohupiim, aga ju on see sõna liiga kohmakas, sestap kasutataksegi hetkel enamasti ricotta't.

karima
postitatud 03.06.2013 08:54

Aitäh leidsin lõunaks midagi head nüüd mida teha :D tundub hea ja ricotta on mu lemmik!

Kadi
postitatud 26.07.2013 19:04

Tõesti on väga head ja maitsesid kõigile!

Kaa
postitatud 06.12.2016 16:41

Mina lisasin veel siia kamasmuuti segu, mis annab hea maitsenüansi. Samas panin nii munavalge ja kollase.