Keeda kartulid soolaga maitsestatud vees pehmeks. Seejärel koori ja suru kahvliga puruks.
Sega juurde ricotta ja sulatatud või. Seejärel sega juurde ülejäänud ained, maitsesta soolaga.
Kuumuta pannil õli. Tõsta lusikaga pannile väikesed tainakuhjad, vajuta lamedamaks ja küpseta mõlemalt poolt kuldpruuniks.
Nipid ja soovitused:
Neid kartulisõrnikuid võib edukalt teha ka eelmise päeva lõuna- või õhtusöögist järele jäänud kartulitest. Kartulitainasse võid lisada ka hakitud murulauku või erinevaid värskeid ürte.
Sõna ei pruugi meeldida, aga ricotta ja see klassikaline kohupiim valmistatakse tehnoloogiliselt väga erineval moel ja ka maitseomadused on väga erinevad. Ricotta on vadakukohupiim, aga ju on see sõna liiga kohmakas, sestap kasutataksegi hetkel enamasti ricotta't.
Ricotta-kartulisõrnikud
Kartulisõrnikud on maitsvad nii pannikuumalt kui ka jahtunult, seega sobivad need hästi ka piknikukorvi.