4 õhukest veiseliha praelõiku
1 muna
soola ja musta pipart
praadimiseks oliiviõli
400 g head tomatikastet
Maitsesta veiselihalõigud soola-pipraga, siis kasta lahtiklopitud munasse ning seejärel riivsaia sisse. Patsuta riivsai korralikult liha külge kinni.
Kuumuta mittenakkuval praepannil paar lusikatäit oliiviõli. Kui õli on kuum, siis aseta lihalõigud pannile ja prae umbes 4-5 minutit ühelt ja sama palju teiselt poolt, kuni lihalõigud on kenasti kuldsed.
Kalla tomatikaste pannile ning lisa paar lusikatäit vett. Maitsesta soola-pipraga. Lase roal 8-10 minutit podiseda, poole peal pööra lihatükid ümber. Kui kaste on paksenenud, siis võta pann tulelt.
Serveeri kohe.
NB! Retsept ilmus ka raamatus "Nami-Nami. Maailma maitsed 1" (Varrak, 2013), foto tegi Juta Kübarsepp (pildil on veiselihašnitslid kõige ülemised).
peab proovima!
Roog on tõesti kiirelt valmiv ja muidu kaua küpsemist nõudev veiseliha sai pehmeks küll. Samas ei olnud see minu jaoks nii hea, et seda uuesti teha soovin. Tomatikaste (kasutasin Reggia tomatikastet) jäi kuidagi liiga hapu. Roa juurde oleks nagu mingit muud kastet tahtnud (tomati plöga ise polnud justkui piisav).
Veiselihašnitslid tomatiga
Sellisel moel serveeritakse veiselihalõike Livorno provintsis Liguuria mere ääres Toscanas (bracioline al pomodoro, bracioline alla Livornese). Põhimõtteliselt on tegemist Viini šnitslitega ehk paneeritud ja praetud veiselihalõikudega, aga enne serveerimist hautatakse neid veel tomatikastmes.