Veiselihašnitslid tomatiga

Sellisel moel serveeritakse veiselihalõike Livorno provintsis Liguuria mere ääres Toscanas (bracioline al pomodoro, bracioline alla Livornese). Põhimõtteliselt on tegemist Viini šnitslitega ehk paneeritud ja praetud veiselihalõikudega, aga enne serveerimist hautatakse neid veel tomatikastmes. 

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

4 õhukest veiseliha praelõiku

nisujahu

1 muna

riivsaia

soola ja musta pipart

praadimiseks oliiviõli

400 g head tomatikastet

Valmistamine

Maitsesta veiselihalõigud soola-pipraga, siis kasta lahtiklopitud munasse ning seejärel riivsaia sisse. Patsuta riivsai korralikult liha külge kinni.

Kuumuta mittenakkuval praepannil paar lusikatäit oliiviõli. Kui õli on kuum, siis aseta lihalõigud pannile ja prae umbes 4-5 minutit ühelt ja sama palju teiselt poolt, kuni lihalõigud on kenasti kuldsed. 

Kalla tomatikaste pannile ning lisa paar lusikatäit vett. Maitsesta soola-pipraga. Lase roal 8-10 minutit podiseda, poole peal pööra lihatükid ümber. Kui kaste on paksenenud, siis võta pann tulelt.

Serveeri kohe. 

NB! Retsept ilmus ka raamatus "Nami-Nami. Maailma maitsed 1" (Varrak, 2013), foto tegi Juta Kübarsepp (pildil on veiselihašnitslid kõige ülemised). 

LISA KOMMENTAAR

Karima
postitatud 03.06.2013 09:02

peab proovima!

pr-pipi
postitatud 21.02.2015 14:52

Roog on tõesti kiirelt valmiv ja muidu kaua küpsemist nõudev veiseliha sai pehmeks küll. Samas ei olnud see minu jaoks nii hea, et seda uuesti teha soovin. Tomatikaste (kasutasin Reggia tomatikastet) jäi kuidagi liiga hapu. Roa juurde oleks nagu mingit muud kastet tahtnud (tomati plöga ise polnud justkui piisav).