600 g veise välisfileed
100 g toorsuitsupeekonit
100 g jämedalt riivitud rukkileiba
1 suur sibul
1 sl nisujahu
2 sl hapukoort
soola ja musta pipart
Lõika veisefilee ristikiudu õhukesteks viiludeks, vasarda lihahaamriga läbi. Maitsesta soola-pipraga.
Aseta igale lihatükile lusikatäis jämedalt riivitud leiba, hakitud sibulat ja paar piklikku kurgiviilu. Rulli tükid kokku, keera ümber peekoniviil, seo niidiga kinni.
Prae veiseliharullid pannil ümberringi pruuniks.
Lisa pannile veidi kuuma vett ning mõned tüümianioksad. Hauta liharullid kaane all tasasel tulel pehmeks. Kui liharullid on valmis, siis tõsta need ettevaatlikult leeme seest välja, tõsta serveerimisalusele ja hoia soojas.
Kastme jaoks lisa pannileemele vähese külma veega segatud jahu ja hapukoor, kuumuta segades läbi. Maitsesta kaste soola-pipraga parajaks.
Kalla osa kastmest liharullidele, kaunista nt hakitud marineeritud kurgiga. Ülejäänud kaste pane kastmekannu sisse.
Serveeri koos keedetud või ahjukartulite ja juurviljadega.
Retsept on mugandatud ajakirja Pere & Kodu retseptilisast Pereköök (veebruar 2012), retsepti testis, tuunis ja pildistas Nami-Nami toimetaja Pille.
Meile väga meeldisid. Singiviilu ei keeranud rullile ümber, vaid tükeldasin suitsupeekonit täidise sisse.
Veiseliharullid musta leivaga
Pidulik vanaemadeaegne roog vabariigi aastapäeva lauale. Serveeri leiva-peekonitäidisega liharulle kooreses kastmes koos ahjukartulite ja aurutatud köögiviljadega.