Veiseliharullid musta leivaga

Pidulik vanaemadeaegne roog vabariigi aastapäeva lauale. Serveeri leiva-peekonitäidisega liharulle kooreses kastmes koos ahjukartulite ja aurutatud köögiviljadega.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

600 g veise välisfileed

100 g toorsuitsupeekonit

100 g jämedalt riivitud rukkileiba

1 suur sibul

2-3 marineeritud kurki

1 sl nisujahu

2 sl hapukoort

soola ja musta pipart

Valmistamine

Lõika veisefilee ristikiudu õhukesteks viiludeks, vasarda lihahaamriga läbi. Maitsesta soola-pipraga.

Aseta igale lihatükile lusikatäis jämedalt riivitud leiba, hakitud sibulat ja paar piklikku kurgiviilu. Rulli tükid kokku, keera ümber peekoniviil, seo niidiga kinni.

Prae veiseliharullid pannil ümberringi pruuniks. 

Lisa pannile veidi kuuma vett ning mõned tüümianioksad. Hauta liharullid kaane all tasasel tulel pehmeks. Kui liharullid on valmis, siis tõsta need ettevaatlikult leeme seest välja, tõsta serveerimisalusele ja hoia soojas. 

Kastme jaoks lisa pannileemele vähese külma veega segatud jahu ja hapukoor, kuumuta segades läbi. Maitsesta kaste soola-pipraga parajaks.

Kalla osa kastmest liharullidele, kaunista nt hakitud marineeritud kurgiga. Ülejäänud kaste pane kastmekannu sisse. 

Serveeri koos keedetud või ahjukartulite ja juurviljadega.

Loe veel:

Retsept on mugandatud ajakirja Pere & Kodu retseptilisast Pereköök (veebruar 2012), retsepti testis, tuunis ja pildistas Nami-Nami toimetaja Pille.

LISA KOMMENTAAR

Kirsike
postitatud 05.02.2013 12:01

Meile väga meeldisid. Singiviilu ei keeranud rullile ümber, vaid tükeldasin suitsupeekonit täidise sisse.

Pille
postitatud 26.02.2017 18:02

Kirsike saatis sellise pildi: