Mustsõstradžemm

Ühtlase tekstuuriga ja väga tummine mõnus mustsõstrakeedis.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

1 kg musti sõstraid (puhastatud kaal; u 1.2 kg puhastamata marju)

800 g suhkrut

1 sidruni mahl

Valmistamine

Loputa puhastamata marjad külma vee all, nõruta hoolega ning eemalda varred.

Sega potis sõstrad, suhkur ja sidrunimahl. Kuumuta keemiseni, siis kalla keraamilisse kaussi ning kata pealt küpsetuspaberikettaga. Pane ööpäevaks külma.

Järgmisel päeval hõõru see sõstra-suhkrumass läbi peeneaugulise sõela.

Kuumuta potis tasakesi keemiseni, sega õrnalt. Keeda tugeval tulel 5 minutit, ikka õrnalt segades. Koori pinnale tekkinud vaht.

Kalla moos steriliseeritud kuumadesse purkidesse ja kaaneta kohe.

Loe veel:

Retsept on mugandatud Prantsuse moosiguru Christine Ferberi raamatust "Mes Confitures: The Jams and Jellies of Christine Ferber". Pildi tegi Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Kaare
postitatud 19.07.2016 14:37

Olin laisk, kasutasin järgmisel päeval saumikserit, aga vaid kergelt. Alles siis valasin sõelale. Ülejäkidest tegin morssi.