500 g hiina kapsast või savoia kapsast või noort teravatipulist kapsast
1 suur porgand
50-100 g mungoa idandeid
2 cm jupp värsket ingverijuurt
4 sl nisujahu
1 tl soola
2 sl vett
4 muna (M või L)
1 sl õli praadimiseks
200 g keedetud ja kooritud krevette
kaunistamiseks nori-lehte
Lõika kapsas hästi peenikesteks ribadeks. Puhasta mungoaidandid "oast". Koori porgand, riivi jämeda riiviga. Koori ja riivi ingver peenelt.
Sega suures kausis kapsas, porgand, mungoaidandid, ingver. Sega juurde jahu, sool, vesi ja munad, sega ühtlaseks.
Kuumuta suurel mittenakkuval praepannil õli, Tõsta pannkoogisegu pannile, suru ühtlase kihina pannile. Prae mõõdukal tulel 5-7 minutit, kuni pannkook on alt kuldne ja hüübinud.
Laota nõrutatud krevetid peale, siis keera pannkook ettevaatlikult ümber (ma kasutan suure taldriku abi).
Küpseta ka teiselt poolt 4-5 minutit, kuni pannkook on ka teiselt poolt kuldne.
Libista lõikelauale, lõika sektoriteks. Kaunista purustatud nori-lehega või jaapani vürstiseguga.
Serveeri.
Mugandatud Kimiko Barberi retseptist. Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Jaapani soolane pannkook okonomiyaki
Tegelikult meenutab see pigem paksu omletti. Okonomiyaki on populaarne tänavasnäkk ning täidise osas on igal kokal vabad käed.