400 g sibulaid
1 sl võid
2 dl vett
1.2 kg kapsast
450 g porgandit
250 g kartulit
1 dl (rapsi)õli
1 sl riivitud toorest ingverijuurt
soola ja musta pipart
Haki sibul, prae võis pehmeks. Lisa kollajuur ja 0,5 dl vett. Kuumuta tasasel tulel 15 minutit, sega aeg-ajalt.
Lõika kapsas ribadeks. Koori porgandid ja kartulid, riivi jämedalt.
Kuumuta teises potis õli. Lisa kapsas, porgand ja kartul ning prae tasasel tulel umbes 20 minutit, kuni köögiviljad on pehmed.
Koori küüslauk ja ingver, haki või riivi peeneks. Lisa sibulasegu hulka, maitsesta soola-pipraga ning lisa veel 0,5 dl vett. Hauta veel 10 minutit, sega aeg-ajalt.
Lisa nüüd sibulasegu hulka kapsasegu ja 1 dl vett. Kuumuta keemiseni, hauta tasasel tulel veel 10-15 minutit.
Retsept on Soome ajakirjast MAKU (Etiopialainen kaalipata). Pildi tegi ANNUZHKA.
Etioopia kapsahautis
Lisaks kapsale sisaldab see roog veel ka porgandit ja kartulit, värvi ja maitset annavad kollajuur, küüslauk ja ingver.
Vegan-versiooni jaoks asenda või õliga.