Etioopia kapsahautis

Lisaks kapsale sisaldab see roog veel ka porgandit ja kartulit, värvi ja maitset annavad kollajuur, küüslauk ja ingver.

Vegan-versiooni jaoks asenda või õliga. 

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

400 g sibulaid

1 sl võid

2 tl kollajuurt ehk kurkumit

2 dl vett

1.2 kg kapsast

450 g porgandit

250 g kartulit

1 dl (rapsi)õli

2 küüslauguküünt

1 sl riivitud toorest ingverijuurt

soola ja musta pipart

Valmistamine

Haki sibul, prae võis pehmeks. Lisa kollajuur ja 0,5 dl vett. Kuumuta tasasel tulel 15 minutit, sega aeg-ajalt.

Lõika kapsas ribadeks. Koori porgandid ja kartulid, riivi jämedalt.

Kuumuta teises potis õli. Lisa kapsas, porgand ja kartul ning prae tasasel tulel umbes 20 minutit, kuni köögiviljad on pehmed.

Koori küüslauk ja ingver, haki või riivi peeneks. Lisa sibulasegu hulka, maitsesta soola-pipraga ning lisa veel 0,5 dl vett. Hauta veel 10 minutit, sega aeg-ajalt.

Lisa nüüd sibulasegu hulka kapsasegu ja 1 dl vett. Kuumuta keemiseni, hauta tasasel tulel veel 10-15 minutit.

Loe veel:

Retsept on Soome ajakirjast MAKU (Etiopialainen kaalipata). Pildi tegi ANNUZHKA. 

LISA KOMMENTAAR

Erka
postitatud 17.02.2013 15:55

Kurkumit kodus ei olnud, kuid muud koostisosad küll. Tulemus sai väga maitsev ja vürtsikas. Päris kindlasti teen lähiajal uuesti.

Annuzhka
postitatud 26.02.2015 15:33

Mõnus ja maitsev vaheldus kapsa-hakklihahautisele.

Lumehelbeke
postitatud 09.01.2016 21:37

Väga mõnus aedviljaroog.